Tef on luonnostaan gluteeniton kasvi, jonka juuret juontavat Afrikkaan. Nykyään teffiä viljellään kuitenkin jo ympäri maailmaa, sillä kasvilla on loistavat ravintoarvot, se soveltuu monille ja siinä paljon makua. Kokeile tef-jauhoa esimerkiksi leipätaikinaan ja yllätyt varmasti positiivisesti!
Showing all 4 resultsSorted by popularity
Teff on proteiini- ja kuitupitoinen viljakasvi
Tummansävyinen teff sisältää enemmän proteiinia kuin useimmat muut viljat, noin 10-12%, mikä tekee siitä erinomaisen kasvipohjaisen proteiinin lähteen. Se on myös erinomainen kuidun lähde, sillä teffin kuitupitoisuus on jopa 15%. Teff on hyvä raudan lähde, mikä on tärkeä tieto esimerkiksi kasvissyöjille ja vegaaneille.
Näiden lisäksi teffistä saa runsaasti kalsiumia ja magnesiumia. Teff sisältää runsaasti B-vitamiineja, kuten tiamiinia, niasiinia ja riboflaviinia, jotka ovat tärkeitä energiantuotantoon ja aineenvaihduntaan.
Teff-jauho sopii monipuolisesti gluteenittomaan leivontaan ja ruoanlaittoon, korvaamaan vehnä- tai ruisjauhoja makeassa sekä suolaisessa leivonnassa. Kokeile myös teff-puurohiutaleita, joista saat pitkään hauduttamalla parhaan lopputuloksen.
Teffistä leivot piirakat, kakut ja leivät
Katso teffiä sisältävät reseptimme ja valmista maistuvat, makeat ja suolaiset leivonnaiset!