Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Suolaiset leivonnaiset » Gluteenittomat perunapiirakat
Gluteenittomat perunapiirakat
Julkaistu
Gluteenittomat perunapiirakat
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
- Kuoritaikina
2,5 dl kylmää vettä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Tef-jauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
0,75 tl suolaa
- Täyte
1 kg perunoita
1-2 dl maitoa
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 rkl rkl voita
1 kananmuna
- Voiteluun
100 g voita
0,25 dl vettä
Valmistus
- Kuoritaikina
- Valmista kuoritaikina sekoittamalla kylmään veteen muut ainekset puuhaarukalla.
- Sekoita taikina sileäksi ja kiinteäksi.
- Ripottele pöydälle jauhoja ja kauli taikinasta noin 0,5 cm paksuinen levy.
- Painele taikinasta juomalasin reunalla pyörylöitä.
- Kauli pyörylät ohuiksi ja lado ne päällekkäin kelmun alle.
- Laita jauhoja kuorien väliin etteivät tartu yhteen.
- Ota kuoret muutama kerrallaan pöydälle, levitä keskelle täytettä noin 1 cm paksuinen kerros.
- Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä. Paista 275-300 asteessa noin 15 min.
- Täyte
- Kuori, pilko ja keitä perunat pehmeiksi.
- Soseuta ja lisää maito, mausteet ja voi.
- Muusi saa olla hieman löysempää kun ruokana.
- Lisää kananmuna jäähtyneeseen muusiin.
- Voitelu
- Voitele paiston jälkeen sulatetulla voin ja veden seoksella.
- Tarjoa munavoin kera.