Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Pizzat ja Street Foodit » Gluteeniton pizzapohja
Gluteeniton pizzapohja
Julkaistu
Gluteeniton, vegaaninen pizzapohja
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote
Pizza on ympäri maailmaa levinnyt ruokalaji ja sen usein luullaan syntyneen Italiassa. Pizzan esivanhempi on ohut lättänä leipä, jota on valmistettu avotulella jo antiikin Kreikassa. Yksi tunnetuimmista pizzoista, Margherita, on saanut nimensä Italian kuningattaren Margherita di Savoyn mukaan ja se sisältää tomaattia, mozzarella-juustoa ja basilikaa.
Ainekset, 2-4 pyöreää pizzaa
4 dl vettä
3 tl (9-10 g) kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
3 tl neitsytoliiviöljyä
n. 6-7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pizza & Street Food Mix -jauhoseosta
Valmistus
- Mittaa kulhoon 42 °C vettä ja kuivahiivaa, ja sekoita hyvin. Lisää suola ja puolet jauhoista samalla sekoittaen.
- Psyllium alkaa vaikuttaa, jolloin voit lisätä öljyn. Lisää loput jauhoista samalla sekoittaen, kunnes taikina on tasainen. Anna taikinan vetäytyä kulhossa liinan alla noin 5 minuuttia.
- Jauhotetuin käsin jaa taikina samankokoisiin paloihin ja muotoile ne pyöreiksi pizzoiksi kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle. Anna kohota kelmun ja leivinliinan alla 1,5–2 tuntia.
- Esilämmitä uunipelti ja nosta siihen leivinpaperin päälle muotoilemasi pizza. Jos pizzaan muodostuu kupla, se ei haittaa. Sen voi lastalla painella matalaksi esipaiston jälkeen ennen täytteiden laittoa.
- Esipaista pizzapohjaa noin 10 minuuttia 250 °C asteisessa uunissa tasalämmössä. Tämän jälkeen paista sitä haluamasi täytteiden kanssa vielä 3-5 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.
Vinkki
- Samalla taikinareseptillä ja kohotusajalla saat tehtyä myös patongit, 2–3 kpl. Paista 225 °c n. 20-30 min.