Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton vadelmapiirakka

Gluteeniton vadelmapiirakka

Gluteeniton vadelmapiirakka

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Pohja

Valmistus

  • Sekoita pehmeä voi ja maitorahka tasaiseksi.
  • Sekoita seokseen leivinjauhe-jauhoseos. Muotoile taikinasta paksu suorakaide ja anna kovettua kelmuun käärittynä jääkaapissa vähintään tunnin ennen leivontaa.
  • Ota syrjään noin 1/3 taikinaa ja laita se takaisin jääkaappiin. Kauli taikina leivinpaperin tai silikonialustan päällä noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi, joka on piirakkavuokaasi isompi. Käytä apuna jauhoja. Kääntele taikinaa ympäri ja lisää kääntöjen välissä leivinpaperille jauhoja. Leivinpaperia avuksi käyttäen, siirrä taikina vuokaan ja painele reunojen rypyt tasaiseksi. Reunojen on tarkoitus ylettyä vuoan yli, eikä niitä tarvitse siistiä vielä tässä vaiheessa. Siirrä piirakka hetkeksi jääkaappiin odottamaan kantta ja täytettä.
  • Sekoita täytteen ainekset huolellisesti sekaisin ja siirry kaulimaan jäljelle jäänyt taikina samalla tavalla kuin aikaisemmin. Tästä levystä tulee piirakan kansi, joten sen tulee olla muutaman sentin vuokaa isompi. Leikkaa haluamasi muoto kanteen veitsellä tai käyttämällä esim. piparkakkumuotteja. Jos kuvio on liian yksityiskohtainen, muoto menee uunissa umpeen.
  • Siirrä varovasti piirakan päälle. Sulje reunat haarukalla ja leikkaa ylimääräinen taikina vuoan reunoja pitkin irti. Aseta poisleikkaamasi palat takaisin koloihin, jotta täyte ei värjää kantta. Voitele piirakka kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 25-30 minuuttia.
  • Anna piirakan jäähtyä kunnolla vähintään 3 tunnin ajan, jotta täyte ei ole juoksevaa. Poista koloihin laittamat palat vasta kun piirakka on täysin jäähtynyt. Tarjoile sellaisenaan tai esim. kermavaahdon kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.