Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat valkosipuli-juustomuffinssit

Gluteenittomat valkosipuli-juustomuffinssit

Gluteenittomat valkosipuli-juustomuffinssit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

25

minuuttia

Ainekset

  • 3 dl Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 2 dl gluteenitonta kaurajuomaa

  • 1 dl creme fraichea

  • 1 kananmuna

  • 0,5 dl rypsiöljyä

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 100 g mozzarella juustoraastetta

  • 100 g cheddar juustoraastetta

  • (pinnalle parmesan tai pecorino juustoraastetta)

  • 100 g margariinia / voita

  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna

  • 6 valkosipulin kynttä

Valmistus

  • Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja ruokasooda. Lisää kananmuna, rypsiöljy, creme fraiche ja kaurajuoma. Sekoita. Lisää juustoraasteet ja sekoita jälleen.
  • Valmista valkosipuliyrttivoi. Hienonna persilja ja murskaa valkosipulit. Lisää sulan voin sekaan ja sekoita.
  • Voitele muffinivuoka vuokaspraylla tai öljyllä pullasutia käyttäen. Annostele taikinaa noin puolen väliin vuokaan. Annostele valkosipuliyrttivoita noin 1 tl jokaiseen muffinssikoloon taikinan päälle. Laita vielä toinen kerros taikinaa valkosipuliyrttivoin päälle. Ripottele päälle vielä halutessasi parmesan juustoraastetta.
  • Paista 180 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja nosta sen jälkeen jäähdytysritilän päälle.

    Iina Sarkama | Iinabites

Yksi kommentti

  1. Aivan mahtavia tuli, käytin nesteenä tavallista laktoositonta maitoa. Jotain pientä lisuketta laitan seuraavalla kerralla, chili tai paprika.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.