Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat vaaleat sämpylät

Gluteenittomat vaaleat sämpylät

Gluteenittomat vaaleat sämpylät

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
4.5 keskiarvio 2 arvostelijalta
Annokset

18-20

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Reseptistä tulee 18-20 sämpylää. Voit puolittaa reseptin, jolloin sämpylöitä tulee 9-10.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita kuivahiivat vaalean jauhoseokseen joukkoon.
  • Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
  • Lisää suola ja vaalea jauhoseos vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
  • Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
  • Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista, jotta sämpylöistä tulee pehmoiset ja huokoiset.
  • Nostele ruokalusikalla joko patonkipellille tai uunipellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
  • Tee kaksi viiltoa sahateräisellä veitsellä sämpylöiden pinnalle ja kohota ne leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
  • Paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.

    BLOGI Helkan Keittiössä

Vinkki

  • Nämä sämpylät sopivat makunsa ja rakenteensa ansiosta hyvin myös Hot Dog sämpylöiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.