Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat vaaleat sämpylät
Gluteenittomat vaaleat sämpylät
Julkaistu
Gluteenittomat vaaleat sämpylät
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
18-20
kplKypsennysaika
20
minuuttiaReseptistä tulee 18-20 sämpylää. Voit puolittaa reseptin, jolloin sämpylöitä tulee 9-10.
Ainekset
1 l +42 asteista vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
9 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Sekoita kuivahiivat vaalean jauhoseokseen joukkoon.
- Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
- Lisää suola ja vaalea jauhoseos vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
- Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
- Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista, jotta sämpylöistä tulee pehmoiset ja huokoiset.
- Nostele ruokalusikalla joko patonkipellille tai uunipellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
- Tee kaksi viiltoa sahateräisellä veitsellä sämpylöiden pinnalle ja kohota ne leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
- Paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.
BLOGI Helkan Keittiössä
Vinkki
- Nämä sämpylät sopivat makunsa ja rakenteensa ansiosta hyvin myös Hot Dog sämpylöiksi.
Voiko sämpylään laittaa myös rypsiöljyä?
Hei Tiina,
Tässä ohjeessa ei ole öljyä, mutta toki sitä voi halutessaan laittaa. Öljy tekee taikinasta pehmeämmän ja parantaa säilyvyyttä, mutta se ei ole välttämätön ainesosa.