Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat vaaleat sämpylät

Gluteenittomat vaaleat sämpylät

Gluteenittomat vaaleat sämpylät

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
4.3 keskiarvio 6 arvostelijalta
Annokset

18-20

kpl
Kypsennysaika

20

minuuttia

Reseptistä tulee 18-20 sämpylää. Voit puolittaa reseptin, jolloin sämpylöitä tulee 9-10.

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita kuivahiivat vaalean jauhoseokseen joukkoon.
  • Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
  • Lisää suola ja vaalea jauhoseos vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
  • Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
  • Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista, jotta sämpylöistä tulee pehmoiset ja huokoiset.
  • Nostele ruokalusikalla joko patonkipellille tai uunipellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
  • Tee kaksi viiltoa sahateräisellä veitsellä sämpylöiden pinnalle ja kohota ne leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
  • Paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.

    BLOGI Helkan Keittiössä

Vinkki

  • Nämä sämpylät sopivat makunsa ja rakenteensa ansiosta hyvin myös Hot Dog sämpylöiksi.

2 Kommenttia

    1. Hei Tiina,

      Tässä ohjeessa ei ole öljyä, mutta toki sitä voi halutessaan laittaa. Öljy tekee taikinasta pehmeämmän ja parantaa säilyvyyttä, mutta se ei ole välttämätön ainesosa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.