Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat vaaleat sämpylät
Gluteenittomat vaaleat sämpylät
Julkaistu
Gluteenittomat vaaleat sämpylät
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
18-20
kplKypsennysaika
20
minuuttiaReseptistä tulee 18-20 sämpylää. Voit puolittaa reseptin, jolloin sämpylöitä tulee 9-10.
Ainekset
1 l +42 asteista vettä
2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
9 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Sekoita kuivahiivat vaalean jauhoseokseen joukkoon.
- Mittaa + 42 asteinen vesi leivontakulhoon.
- Lisää suola ja vaalea jauhoseos vähitellen koko ajan sekoittaen taikinaa.
- Vaivaa lopuksi taikina yleiskoneen taikinakoukulla tai käsin 5 min.
- Taikina saa olla todella pehmoista ja hiukan löysän oloista, jotta sämpylöistä tulee pehmoiset ja huokoiset.
- Nostele ruokalusikalla joko patonkipellille tai uunipellille taikina kasoja ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin sämpylöiksi.
- Tee kaksi viiltoa sahateräisellä veitsellä sämpylöiden pinnalle ja kohota ne leivinliinan alla lämpöisessä paikassa 45 min.
- Paista 250 asteisessa uunin lämmössä keskitasolla 20 minuuttia.
BLOGI Helkan Keittiössä
Vinkki
- Nämä sämpylät sopivat makunsa ja rakenteensa ansiosta hyvin myös Hot Dog sämpylöiksi.