Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton patonki

Gluteeniton patonki

Gluteeniton patonki

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

2-3

patonkia
Kypsennysaika

25

minuuttia

Gluteenittomat patongit valmistuvat yhtä näppärästi kuin sämpylät. Parhaan paistotuloksen saat patonkipeltiä käyttämällä.
Kokeile myös täytettyjä patonkeja, ”subeja”. Halkaise paistettu patonki ja täytä se esimerkiksi juustolla, paistetulla kanalla, salaatilla, oliiveilla, kurkulla ja valkosipulikastikkeella.

Ainekset

Valmistus

  • Lämmitä vesi +42 asteiseksi ja vatkaa sekaan kuivahiiva. Lisää sokeri, suola, öljy, hiutaleet ja jauhot hyvin vaivaten. Kaada taikina pöydälle ja anna levähtää n. 5 min. Jaa taikina 2-3 osaan ja pyörittele patongeiksi. Laita patongit patonkipellille ja leivinliina päälle. Viillä päältä ja anna kohota 20-30 min. Paista 200 asteessa n. 25 min.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.