Gluteenittomat Mustikkavälipalakeksit
Gluteenittomat Mustikkavälipalakeksit
10
minuuttiaProteiinipitoinen ja runsaskuituinen Viljatuotteen Härkäpapujauhoseos sopii mainiosti makeisiin leivonnaisiin. Nämä gluteenittomat mustikkavälipalakeksit ovat herkullisen rouheisia ja mustikkaisia – kuin mustikkapiirakkaa, mutta kätevässä keksin muodossa. Nauti välipalaksi tai terveellisempänä herkkuna kahvin kanssa!
Ainekset
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl auringonkukansiemeniä (voit käyttää mitä tahansa siemeniä tai pilkottuja pähkinöitä)
0,75 dl kookossokeria (voit käyttää myös tavallista sokeria tai fariinisokeria)
1 tl jauhettua kardemummaa
0,5 tl suolaa
90 g (n. 1 dl) öljyä (esim.neutraalin makuinen kookosöljy)
0,75 dl soijajogurttia
50 g (n. 1 dl) pakastemustikoita
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Sekoita kuivat aineet: jauho, hiutaleet, siemenet, sokeri ja mausteet. Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa taikinan kuuluu olla karkeaa. Kaada joukkoon jogurtti ja mustikat ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kiinteäksi.
- Muotoile taikinasta keksejä ja paista 10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hyvin. Säilytä gluteenittomat mustikkavälipalakeksit tiiviissä rasiassa, jos et ennätä syödä kaikkia heti.
- Voit myös kaulia taikinan levyksi ja paistaa levyä 10 minuuttia. Leikkaa levy patukoiksi ja anna jäähtyä.
Resepti on My Berry Forrestin Tiinan käsialaa https://www.myberryforest.com/fi/