Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Lihapiirakat

Gluteenittomat Lihapiirakat

Gluteenittomat Lihapiirakat

Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

10

kpl

Ainekset

Valmistus

  • Taikina
  • Lämmitä maito 42-asteiseksi. Lisää suola.
  • Sekoita kuivahiiva Tef-jauhoihin ja lisää taikinaan.
  • Lisää Härkäpapujauhoseos parissa osassa hyvin vaivaten.
  • Lisää loppuvaiheilla rasva. Anna taikinan kohota liinan alla täytteen teon ajan.
  • Täyte
  • Keitä kananmunat koviksi. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti, laita veteen noin 1 tl suolaa.
  • Ruskista jauheliha pannulla ja mausta se suolalla ja grillimausteella.
  • Pilko keitetyt munat pieniksi ja sekoita täytteen ainekset keskenään.
  • Tarkista täytteen maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
  • Se saa tässä vaiheessa maistua jopa ihan hitusen liian mausteiselle.
  • Kauli taikina noin 0,5 cm paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla pyöreitä pohjia halkaisijaltaan noin 15 cm.
  • Muotiksi käy vaikkapa muovipurkki tai pieni lautanen.
  • Laita pyörylän toiselle puolelle täytettä 2-3 ruokalusikallista.
  • Taita toinen puoli kanneksi päälle ja nipistele reunat tiukasti kiinni.
  • Pistele haarukalla pinnalle pari reikää.
  • Kuumenna öljy kattilassa tai rasvakeittimessä 170 -asteiseksi. Paista piirakoita öljyssä noin 2 minuuttia per puoli.
  • Nosta valumaan esim. pellille leivinpaperin päälle.
  • Täytä piirakat esimerkiksi keitetyillä nakeilla tai paistetulla lenkkimakkaralla, ketsupilla, kurkkusalaatilla, sinapilla tai syö ihan sellaisenaan.

2 Kommenttia

  1. Hei, lihapiirakan ohje oli jäänyt keskeneräiseksi, ainakaan minulle ei loppu näy. Nämä ovat kai uunissa kypsennetty?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.