Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Karjalanpiirakat Tummasta Jauhoseoksesta

Gluteenittomat Karjalanpiirakat Tummasta Jauhoseoksesta

Gluteenittomat Karjalanpiirakat Tummasta Jauhoseoksesta

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.5 keskiarvio 2 arvostelijalta
Kypsennysaika

15

minuuttia

Ainekset

Valmistus

  • Täyte
  • Valmista ensin täyte. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä 10 minuuttia.
  • Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen 30 minuuttia välillä pohjaa pitkin sekoittaen.
  • Jätä täyte hautumaan kannen alle 10 minuutiksi.
  • Mausta valmis puuro suolalla ja jäähdytä se.
  • Piirakoiden valmistaminen:
  • Sekoita kylmään veteen suola, jauhot ja voisula puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten.
  • Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi.
  • Jos sinulla on yleiskone käytettävissä, tee taikina alusta asti sillä.
  • Anna taikinan levätä muoviin käärittynä vähintään 15 minuuttia.
  • Jaa taikina kolmeen osaan. Kaulitse taikinasta noin 1/2 cm:n paksuinen levy.
  • Painele levystä juomalasilla kakkaroita.
  • Aseta kakkarat kuuden kappaleen pinoihin, etteivät ne kuivu.
  • Peitä pinot leivinliinalla.
  • Kaulitse kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi pyöreiksi tai soikeiksi kuoriksi.
  • Lado kuoret päällekkäin ja ripottele riisijauhoja väliin.
  • Peitä kuoripinot liinalla. Täytä kuoret mahdollisimman pian, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.
  • Ota kuoret leivinpöydälle, levitä lusikallinen täytettä kuoren keskelle (1 cm paksuinen kerros täytettä) ja jätä kuoren reunoilta 2 cm tyhjää tilaa.
  • Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla.
  • Siirrä piirakka uunipellille leivinpaperin päälle.
  • Valmista toisesta taikinapalasta piirakat ohjeiden 3-8 mukaisesti ja tee samoin viimeiselle taikinaosalle toisen erän paistuessa.
  • Paista piirakoita 275 asteen lämmössä noin 15 minuuttia.
  • Voitele piirakat sulatetulla voilla, johon on sekoitettu tilkka vettä.
  • Lado kuumat piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä leivinpaperilla ja liinalla.

3 Kommenttia

  1. Tytär yllätti äidin gluteenittomilla karjalanpiirakoilla täys 10. Eka kertaa karjalanpiirakoita leipoi tummalla jauhoseoksella ja maku oli hyvä. Suosittelen toisillekkin leipureille👍.

    1. Hei Jaska,
      Jauhomäärä desimitoilla voi heitellä hieman leipojasta riippuen ja jauhojen vedensitomiskyky voi vaihdella eri satovuosina. Piirakkakuoritaikina on siitä hyvä, että siihen voi tarvittaessa lisätä vettä tai lisätä jauhoja jos taikina on liian löysä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.