Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Hapankorput

Gluteenittomat Hapankorput

Gluteenittomat Hapankorput

Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Kypsennysaika

35

minuuttia

Gluteenittomat hapankorput voi täyttää esim. tuorejuustolla ja kylmäsavulohella. Virtasalmen Viljatuotteen gluteeniton tef- jauho antaa ihanan värin leivälle.

Valmistus

  • Lisää kädenlämpöinen vesi, suola taikinajuureen ja sekoita hyvin.
  • Lisää vähitellen jauhoja koko ajan alustaen taikinaa joko yleiskoneella tai sähkövatkainten taikinakoukuilla noin 5 min.
  • Anna taikinan turvota noin. 10 min.
  • Ota taikinasta reilun ruokalusikan kokoisia taikina kasoja pellille ja taputtele ne jauhotetun ruokalusikan pohjalla tai jauhotetuin käsin pyöreiksi litteiksi leipäsiksi.
  • Kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla noin. 1 tunti.
  • Pistele leipästen pinnat haarukalla ja paista 200 asteisessa uuninlämmössä 20-minuuttia.
  • Anna leipästen jäähtyä leivinliinan alla ja halkaise ne sahaterä veitsellä kahtia.
  • Ole varovainen kun halkaiset leipäsiä sillä ne ovat ohuita ettet leikkaa käsiäsi.
  • Laita takaisin uunipellin päälle halkaistut puolet ylöspäin ja laita 150 asteiseen uuniin lämpöön kuivumaan noin 15-20 minuutiksi.
  • Säilytä gluteenittomat hapankorput kuivassa paikassa esim. peltirasiassa tai lasipurkissa.

    Helka Tukiainen | Helkan keittiössä -blogi

4 Kommenttia

  1. Nää on syntisen hyviä <3

    Mutta kannattaa halkaista leivät saksilla, niin on pienempi vaara leikata käteensä.

    1. Hei Heidi,

      Kiitos kommentista! Saksilla leikkaaminen onkin hyvä vinkki 🙂

  2. Superhyvä!! Kiitos reseptistä.
    Voiko tattarijauhon korvata jollain muulla jauholla hapankorppujen makua olennaisesti muuttamatta?

    1. Hei Riikka,
      Kiitos kommentistasi ja kiva, että olet tykännyt! 🙂 Tattarijauhon voi korvata esim. kaurajauholla tai tummalla riisijauholla. Jokaisella jauholla on oma makunsa, joten jos jauhoja vaihtaa makukin muuttuu – joskus jopa parempaan. Jokainen jauho myös turpoaa nesteessä eri tavalla ja kokeilemalla selviää onko jauhojen vaihto suhteessa 1:1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.