Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton vaalea brita-mutakakku

Gluteeniton vaalea brita-mutakakku

Gluteeniton vaalea brita-mutakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12-17

palaa
Kypsennysaika

25

minuuttia

Gluteeniton vaalea brita-mutakakku on ihana kesäinen herkku! Marengin makeus ja vaalean mutakakun pehmeys on vastustamaton kombo!

Ainekset

Valmistus

  • Valmista kakkupohja. Sulata voi ja aseta se sivuun. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään ja lopuksi lisää voi. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (käytin 23cm vuokaa).
  • Valmista marenki. Erottele munanvalkuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Levitä marenki kakkupohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 175C n. 25-30min. Peitä kakku foliolla, jos marenki tummuu liikaa.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Nosta kerma jäähtyneen kakun päälle. Koristele marjoilla. Nauti gluteeniton vaalea brita-mutakakku hyvässä seurassa.

    Ina Elevant | Gluteenitonta

2 Kommenttia

  1. Hei,

    puuttuuko tästä mutakakun tärkein ainesosa eli suklaa? Mutakakku on “suklaakakku, joka paistettaessa jätetään sisältä kosteaksi”.

    Hyvää juhannusta!

    1. Hei Merja,
      Mutakakku on usein tehty suklaalla. Mutakakun voi tehdä myös vaaleana versiona ilman suklaata. Mutakakun nimi kuvastaa sitä, että kakku jää sisältä kosteaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.