Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Samettipiirakka
Gluteeniton Samettipiirakka
Julkaistu
Gluteeniton Samettipiirakka
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
50
minuuttiaAinekset
- Pohja
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
- Täyte
1 dl mangohilloa
250 g (1 prk) jugurttirahkaa
200 g (1 prk) kermaviiliä
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
0,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl sitruunamehua
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri.
- Sekoita kananmuna vaahdon joukkoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Täyte
- Levitä hillo pohjan päälle. Jos hillo on kovin paksua, lämmitä sitä minuutin verran mikrossa sulatusteholla niin levittäminen on helpompaa.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä piirakan päälle.
- Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.