Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton pullataikina

Gluteeniton pullataikina

Gluteeniton pullataikina

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Kypsennysaika

10

minuuttia

Gluteeniton pullataikina on kokeilemisen arvoinen. Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomalla Pullajauhoseoksella onnistut takuulla pullien, korvapuustien, dallaspullien ja bostonkakkujen leivonnassa.

Ainekset

Valmistus

  • Juuri
  • Sekoita hiiva ja kädenlämpöinen maito.
  • Lisää sokeri ja Pullajauhoseos.
  • Anna olla lämpimässä paikassa n. 10 minuuttia ( tai kunnes kuplii )
  • Lisää
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
  • Lisää pehmeä voi. Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
  • Leivo gluteeniton pullataikina heti pikkupulliksi tai tee korvapuusteja (kauli taikina levyksi ja levitä päälle pehmeä voi, sokeri ja mausteet).
  • Kohota leivinpaperin päällä pellillä noin puolen tunnin ajan.
  • Voitele kohonneet pullat kananmunalla.
  • Tee pikkupulliin viilto keskelle ja laita siihen nokare voita ja ripottele päälle raesokeria.
  • Paista 225 asteisessa uunissa noin 10 min.

Vinkki

8 Kommenttia

  1. Pystyykö tätä pullataikinaa tekemään kuivahiivasta? Sitä kun on aina kotona siltä varalta että inspis iskee…

    1. Tein pullajauhoista kristallipullia. Niissä normaalijauhoja oli 6dl. Laitoin tätä gluteenitonta 5dl. Tuli täydellisen pehmeitä ja niin helppo leipoa. Teillä on kylllä parhaat jauhot. Eivät ole pelkkää hiilarihöttöö.

    1. Hei Heta!
      Itse emme ole testanneet pullataikinan tekemistä ilman kananmunaa mutta voit halutessasi kokeilla korvata kananmunan kananmunan korvikkeella tai jättää munan kokonaan pois. Kananmuna tukee pullaa paistamisvaiheessa sekä parantaa hieman leivottavuutta ja pullan makua. Ilman kananmunaa myös jauhomäärää pitäisi todennäköisesti vähentää.

    2. Pystyy ainakin korvaamaan munan tummentuneella (eli tärkkelys kypsynyt) muussatulla banaanilla.

    1. Moikka Kirsi,

      Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se juuren tulevaan Pullajauhoseokseen. Lämmitä maito hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö (n. 42 astetta). Lisää lämmin maito juuren kuvien ainesten joukkoon ja jatka reseptiä eteenpäin ohjeen mukaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.