Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteeniton Porkkanakakku

Gluteeniton Porkkanakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Määrä

12-15

palaa
Kypsennysaika

45

minuuttia

Mehevä gluteeniton ja vegaaninen porkkanakakku onnistuu täydellisesti uudella Gluteenittomalla Porkkanajauhoseoksella!

Ainekset

  • Porkkanakakku
  • 200 g porkkanoita (n. 3½ dl raastettuna)

  • 195 g / n. 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheinen Gluteeniton Jauhoseos

  • 60 g / n. 1½ dl mantelijauhoja

  • 150 g / n. 2 dl sokeria. Voit käyttää esim. 80 g hienosokeria ja 70 g fariinisokeria

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 2 tl Ceyloninkanelia

  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl jauhettua neilikkaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 2 dl kasvipohjaista maitojuomaa esim.kaurajuoma

  • 1,5 dl maustamatonta kasvipohjaista jogurttia esim. kaura tai soija

  • 1 dl rypsiöljyä tai muuta neutraalin makuista kasvisrasvaa

  • Karamellisoidut pekaanipähkinät
  • 100 g pekaanipähkinöitä

  • 0,5 dl vaahterasiirappia

  • ripaus suolaa

  • Kuorrutus
  • 2 dl kasvipohjaista vaahtoutuvaa vispiä (mittaus ennen vaahdottamista, kun vispi on nesteenä)

  • 0,75 dl kasvipohjaista maustamatonta jogurttia esim. kaura tai soija

  • koristeluun: sesongin hedelmiä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja öljyä reunat.
  • Raasta porkkanat ohueksi raasteeksi. Sekoita yhteen kuivat aineet. Lisää kasvimaito ja -jogurtti, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia tai kunnes tikkutesti on puhdas. Anna kakun jäähtyä.
  • Pilko pähkinät ja kuumenna niitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä. Vähennä lämpöä, lisää siirappi ja sekoita, kunnes kaikki pähkinät saavat siirappikuorrutteen. Kaada pähkinät jäähtymään lautaselle tai leivinpaperin päälle.
  • Vaahdota kasvisvispi ja sekoita jogurtti joukkoon.
  • Leikkaa jäähtynyt gluteeniton porkkanakakku ja levitä n. 1/3 vaahdosta kakkupohjan päälle. Ripottele karamellisoidut pähkinät päälle. Asettele toinen kakkukerros päälle, kuorruta ja koristele hedelmillä. Nauti!

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.