Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä
Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä
Julkaistu
Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaGluteeniton porkkana-kaurapeltileipä on helppo valmistaa ja täynnä makua! Pyöräytä tuore leipä vaikka viikonlopuksi!
Ainekset
4 dl vettä
1,5 pussia kuivahiivaa
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
2 porkkanaa
2 dl Virtasalmen Viljatuote Gluteeniton Iso Täysjyvä Kaurahiutale
0,5 dl rypsiöljyä
Valmistus
- Raasta porkkanat. Sekoita kulhossa jauhot, kaurahiutaleet ja kuivahiiva. Lisää kulhoon lämmin vesi ja siirappi. Sekoita joukkoon vielä porkkanaraaste ja öljy. Taikina on paksua, joten sitä saattaa olla tässä vaiheessa helpointa sekoittaa käsin.
- Kaada taikina pienelle pellille (kuvan peltileipä on tehty 25×35 cm pellille), joka on vuorattu leivinpaperilla. Painele taikina pellille ohueksi levyksi märkiä käsiä apuna käyttäen. Leikkaa leipään ruudukku niin, että veitsen terä osuu pohjaan asti. Voit ripotella pinnalle esimerkiksi kaurahiutaleita tai siemeniä. Anna peltileivän kohota liinan alla ainakin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225C. Paista uunin keskitasolla noin 15 min tai kunnes pinta on saanut kivan värin.
- Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä maistuu parhaalta tuoreena. Halutessasi voit lämmittää leipää hieman mikrossa, mikäli leipä on tehty edellisenä päivänä.
Ina Elevant | Gluteenitonta
Pitäisi saada tehtyä täysin viljattomana. Toimiiko kaurahiutaleiden sijasta esim siemenet tai voiko korvata jauhoilla?
Kaurahiutaleet vaikuttavat paitsi peltileivän lempeään makuun myös rakenteeseen. Voit toki kokeilla korvata hiutaleet esim. hieman isommalla määrällä jauhoja. Siemeniä käytettäessä leivästä voi tulla näkkärimäistä.