Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton pizza
Gluteeniton pizza
Julkaistu
Gluteeniton pizza
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Määrä
1
pizzaKypsennysaika
20
minuuttiaOletko etsinyt sitä täydellistä gluteenitonta pizzapohjaa? Onneksi olkoon, olet löytänyt sen! Ohut, rapea ja maukas gluteeniton pizza syntyy meidän Gluteenittomasta Pullajauhoseoksesta.
Ainekset
0,25 pala hiivaa
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl laadukasta suolaa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 rkl laadukasta oliiviöljyä
- Täytteet
pizzakastike
ilmakuivattua kinkkua
kirsikkatomaatteja
tuoreita herkkusieniä
tuoretta basilikaa
rucolaversoja
mozzarellaa
paahdettuja pinjansiemeniä
Valmistus
- Sekoita hiiva, lämmin vesi ja psyllium. Anna turvota noin 5 minuuttia. Työstä taikinaa tästä eteenpäin yleiskoneen tai sähkövatkaimen taikinakoukulla, jos käytät käsiä tuplaa vatkausajat. Lisää taikinaan suola ja 1 dl jauhoseosta. Vatkaa noin minuutin ajan. Kun taikinaan on alkanut muodostua sitkoa, lisää oliiviöljy ja ½ dl jauhoseosta. Vatkaa jälleen ainakin minuutin ajan. Taikina alkaa irrota kulhosta, mutta on vielä tahmeaa. Jätä taikina mielummin hieman tahmeaksi kuin jauhoiseksi.
- Siirrä taikinapallo leivinpaperin päälle ja painele pyöreäksi pizzaksi jauhoja avuksi käyttäen. Kääntele pizzaa painellessasi. Kiehauta vettä, kaada kuuma vesi kulhoon ja sijoita uunin pohjalle. Siirrä pizza kohoomaan liinan alle uuniin vähintään tunniksi. Kuuma vesi estää pizzaa kuivumasta kohotuksen aikana.
- Ota gluteeniton pizza pois uunista ja laita uuni lämpiämään niin kuumaksi kuin leivinpaperisi kestää (250-225-astetta) tai käytä pizzakiveä. Jätä uuninpelti uuniin kuumenemaan. Halutessasi painele kohonnutta pizzaa keskeltä kohti reunoja. Näin täytteet eivät valu pellille ja pizzaan tulee rapea reunus. Levitä tomaattikastike pohjan päälle ja paista uunissa alatasolla 10 minuuttia. Lisää mozzarella, puolet tomaateista sekä herkkusienet ja paista ylätasolla toiset 10 minuuttia. Lisää ilmakuivattu kinkku, puolet tomaateista, pinjansiemenet, basilika ja rucola vasta uunista ottamisen jälkeen lämpimän pizzan päälle.
- Herkuttele!
Vinkki
- Tuplaa taikina pellilliseen
Menossa just uuniin!
Toivottavasti maistuu! 🙂
Oikeesti….tuleeko puoleentoista desiin nestettä tl suolaa?
Hei Merja,
Meidän testikeittiössämme suolanmäärä oli juuri sopiva 1,5 desiin nestettä mutta halutessasi voit toki vähentää suolan määrää.