Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton piparijuustokakku
Gluteeniton piparijuustokakku
Julkaistu
Gluteeniton piparijuustokakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
8
minuuttiaAinekset
reilu tennispallon kokoinen määrä piparkakkutaikinaa
- Täyte
200 g piparkakku tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
1 dl piparikakkuja murusina
- Koristelu
koristeltuja piparkakkuja
Valmistus
- Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
- Kauli piparkakkutaikina levyksi ja siirrä vuokaan. Taikinan hajoaminen ei haittaa, sillä reunat kootaan joka tapauksessa paloista. Painele taikina reunoille, rajojen ei tarvitse olla tasaiset!
- Paista 200 asteessa 8-10min. Varo polttamatta reunojen kärkiä! Jätä pohja jäähtymään täytteen valmistuksen ajaksi.
- Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Sekoita tasaiseksi
- Liota liivatinlehtiä kylmässä vedessä ohjeen mukaisesti ja sekoita pieneen määrään kuumaa vettä (n. 1rkl tai ohjeen mukaan).
- Valuta liivatelehdet ohuena norona vaahtoon kokoajan sekoittaen.
- Kääntele joukkoon piparimuruset ja kaada jäähtyneen pohjan päälle.
- Siirrä jääkaappiin vähintään 4 tunnin ajaksi.
- Irroita vuoasta ja koristele pipareilla, piparimurulla ja viimeistele tomusokerilla.
Tämä on kyllä hyvä juustokakku, vaikka ei oikein pipareista välitäkään, ni tämä juustokakku maistuu kyllä 😃