Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton mustikkakakku

Gluteeniton mustikkakakku

Gluteeniton mustikkakakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

8

kpl
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton mustikkakakku yhdistää makeat mustikat ja kermaisen mascarponevaahdon mehevään kakkupohjaan. Mikä mahtava yhdistelmä! 

Ainekset

  • Kakkupohja
  • 2 munaa

  • 1,5 dl sokeria

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 200 g turkkilaista jogurttia

  • 1 tl vaniljasokeria

  • Ripaus suolaa

  • 4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl sitruunan mehua

  • Täyte
  • n. 250 g mustikoita

  • 1 rkl perunajauhoa

  • Mascarponevaahto
  • 2 dl kermaa

  • 1 rkl sokeria

  • 250 g mascarponea

Valmistus

  • Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon sekaan jogurtti, öljy ja toisiinsa sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
  • Ripottele mustikoiden joukkoon perunajauhoa ja sekoita.
  • Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (noin 20cm). Laitoin pohjalle myös leivinpaperin. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista. Kaada loppu taikina mustikoiden päälle. Laita loput mustikat kakun päälle. Paista 175 C uunin keskitasolla 45-50min. Anna jäähtyä.
  • Valmista mascarponevaahto. Vatkaa huoneenlämpöinen kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja huoneenlämpöinen mascarpone kermavaahdon joukkoon ja sekoita. Laita mascarponevaahto jäähtyneen kakun päälle.
  • Koristele mustikoilla ja gluteeniton mustikkakakku on valmis nautittavaksi!

    Ina Elevant | Gluteenitonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.