Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mansikkajuustokakku

Gluteeniton Mansikkajuustokakku

Gluteeniton Mansikkajuustokakku

Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Ihana rahkainen gluteeniton mansikkajuustokakku Virtasalmen Viljatuotteen tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Kääretorttumainen pehmeä pohja sopii täydellisesti raikkaan ja kevyen mansikkatäytteen kanssa yhteen!

Ainekset

Valmistus

  • Pohja
  • Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää aromi ja kuivat aineet.
  • Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä reunat. Paista 175 asteessa 15 minuuttia.
  • Täyte
  • Survo mansikoista survosta esim. tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.
  • Vaahdota vaniljakastike ja lisää muut ainekset joukkoon.
  • Liota liivatinlehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Puristele liika vesi pois ja sekoita 2 ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää täytteeseen ohuena norona kokoajan sekoittaen.
  • Kostuta halutessasi pohjaa maito-vaniljasokeriseoksella tai appelsiinimehulla. Levitä pohjan päälle täyte ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunnin ajaksi jähmettymään.
  • Koristele esimerkiksi mansikoilla ja syötävillä kesäkukilla. Voit valmistaa kakun juhlia varten jo esimerkiksi edellisenä päivänä.

    Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni

Vinkki

  • Voit tehdä viellä kakun päälle pienen kerroksen suklaamoussea.
    Sekoita 50 g sulatettua gluteenitonta suklaata ja 1 dl vaahdotettua kuohukermaa ja lisää siihen 1 liivatelehti pieneen määrään vettä liuotettuna. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.