Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku

Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku

Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

14

kpl
Kypsennysaika

7

minuuttia

Herkullinen Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku sopii kesän juhliin ja maistuu varmasti kaikille! Pehmeä kakkutäyte ja masikkakääretorttu ovat mahtava yhdistelmä.

Ainekset

  • Kääretorttupohja
  • 4 kananmunaa

  • 1,5 dl sokeria

  • 1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • Täyte
  • Mansikkahilloa makusi mukaan

  • Mansikoita

  • Kakkutäyte
  • 300 g mansikoita

  • 200 g rahkaa

  • 200 g vaniljatuorejuustoa

  • 3 dl kermaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 8 liivatelehteä

  • Sokeria makusi mukaan

Valmistus

  • Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sekoittaen mahdollisimman vähän.
  • Kaavi taikina syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 7 minuuttia.
  • Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen, (mutta rullaa vielä lämpimänä). Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle ja lisää paloitellut mansikan palat. Rullaa tiukalle rullalle.
  • Jätä gluteeniton kääretorttu hetkeksi vetäytymään leivinpaperiin käärittynä. Valmista kakkutäyte.
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vispaa kerma vaahdoksi.
  • Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, rahka ja mansikkasose. Lisää sokeria makusi mukaan (lisäsin 0,5 dl).
  • Kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun mehuun. Valuta seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
  • Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Käytin itse n. 2 litran vetoista kulhoa.
  • Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja tasoita pinta.
  • Peitä kulho lopuksi kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielellään yön yli.
  • Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku on valmis nautittavaksi!

    Ina Elevant | Gluteenitonta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.