Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton makea porkkanaleipä

Gluteeniton makea porkkanaleipä

Gluteeniton makea porkkanaleipä

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

45

minuuttia

Gluteeniton makea porkkanaleipä on herkullisen rouhea ja helppo vuokaleipä. Kokeile ja ihastu.

Ainekset

  • 3,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheinen Gluteeniton Jauhoseos

  • 1,5 dl kookossokeria

  • 2 kananmunaa

  • 1,5 dl rypsiöljyä

  • 3,5 dl porkkanaa raastettuna (3-5 porkkanaa)

  • 3,5 dl saksanpähkinää pilkottuna (n. 200 g)

  • 0,75 tl ruokasoodaa

  • 1 tl muskottipähkinää

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl inkivääriä

  • 1 tl neilikkaa

  • 0,5 tl suolaa

Valmistus

  • Vatkaa kookossokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää rypsiöljy ja sekoita.
  • Lisää mausteet, ruokasooda ja gluteeniton porkkanajauhoseos. Sekoita.
  • Kääntele taikinaan porkkanaraaste sekä pilkotut saksanpähkinät. Säästä halutessasi ⅕ osa saksanpähkinöistä leivän koristeluun.
  • Suojaa leipävuoka leivinpaperilla ja kaada leipätaikina vuokaan. Painele taikina tasaisesti vuokaan ja koristele lopuilla saksanpähkinöillä.
  • Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 45 min.
  • Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
  • Gluteeniton makea porkkanaleipä on valmis nautittavaksi.

    Iina Sarkama | Iinabites

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.