Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Kulhokakku
Gluteeniton Kulhokakku
Julkaistu
Gluteeniton Kulhokakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
8
minuuttiaGluteeniton Kulhokakku on kuin perinteinen kakku, mutta se kasataan kulhoon. Voit kasata kakun isoon kulhoon vapaasti tarjolle tai tehdä tarjoiluvalmiit annokset pieniin kulhoihin. Kokeile ja ihasti sinäkin!
Ainekset
- Pohja
1,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
- Täyte
4 dl vispikermaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maitorahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria (+ jokunen tippa vaniljauutetta)
130 g valkosuklaata TAI 70 g valkosuklaata ja 70 g tummaa suklaata
Valmistus
- Vaahdota kananmunat ja sokeri.
- Lisää keskenään sekoitettu pullajauhoseos ja leivinjauhe.
- Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojauhe.
- Kaada taikinoita vuorotellen leivinpaperin päälle osioina.
- Paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Kakkupohjaa kannattaa hieman kostuttaa kakun kokoamisvaiheessa esimerkiksi maito + vaniljasokeri-seoksella
- Täyte
- Vatkaa vispikerma ja yhdistä siihen tuorejuusto, rahka, sokeria ja mausteet.
- Sulata suklaa ja lisää joukkoon tai jaa täyte kahteen osaan ja sekoita toiseen valkosuklaa ja toiseen tumma suklaa.
- Kokoaminen
- Revi kakkupohja paloiksi ja perkaa mansikat.
- Kokoa gluteeniton kulhokakku latomalla vuorotellen vuokaan kakkupaloja, täytteitä ja mansikoita sekä mustikoita.
- Sulata lopuksi hieman tummaa suklaata ja valuta lusikan avulla raidoiksi kakun päälle.