Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton joulutäytekakku

Gluteeniton joulutäytekakku

Gluteeniton joulutäytekakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta

Gluteeniton ja vegaaninen joulutäytekakku on täydellinen talven herkku! Ihastuta tällä piparkakun makuisella täytekakulla vieraat kuin vieraat!

Ainekset

  • Gluteenittomat piparkakut
  • 100 g maidotonta leivontamargariinia

  • 1,25 dl gluteenitonta maustamatonta kauraruokaa eli kauraruokakermaa

  • 150 g / vähän reilu 1 dl vaaleaa siirappia tai tummaa siirappia. Voit käyttää myös puolet vaaleaa ja puolet tummaa

  • 210 g / n. 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 2 tl piparkakkumaustetta

  • 1,5 tl jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl suolaa

  • Joulutäytekakku
  • 150 g maidotonta margariinia

  • 35 g / n. ½ dl fariinisokeria

  • 140 g / n. 1 dl vaaleaa siirappia

  • 2 dl gluteenitonta kaurajuomaa

  • 210 g / n. 3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 45 g / n. 1 dl mantelijauhoja

  • 2 tl piparkakkumaustetta

  • 1 tl Ceyloninkanelia

  • 1 tl ruokasoodaa

  • 0,5 tl suolaa

  • Koristeluun
  • 2 dl mansikkahilloa, joka maustettu 0,5 tl Ceylonin kanelilla ja 0,25 tl aitovaniljajauheella.

  • n. 1,5 dl gluteenitonta kauravispiä (mitta ennen vaahdottamista)

  • Gluteenittomia piparkakkuja

Valmistus

  • Valmista ensin kakun väliin ja koristeeksi laitettavat gluteenittomat piparkakut.
  • Piparkakut
  • Sulata margariini ja lisää joukkoon siirappi. Anna seoksen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyt margariini-siirappiseos kuivien aineiden joukkoon ja lisää lopuksi joukkoon kauraruokakerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna kiinteytyä kylmässä vähintään 30 minuuttia.
  • Lämmitä uuni 200-asteeseen.
  • Jauhota alusta vaaleilla gluteenittomilla jauhoilla ja kauli piparkakkutaikina levyksi. Ota muotilla piparkakkuja ja paista 200 asteessa n. 6-8 minuuttia tai kunnes piparkakut ovat saaneet väriä ja ovat kiinteitä. Mitä kauemmin paistat, sitä rapeampia piparkakuista tulee. Varo kuitenkin polttamasta piparkakkujen reunoja.
  • Tällä reseptillä saat enemmän piparkakkuja kuin mitä kakkuun tarvitaan. Piparkakkutaikina säilyy hyvin peitettynä jääkaapissa n. 3 päivää.
  • Täytekakku
  • Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa vuoka leivinpaperilla. Voit käyttää suorakaiteen muotoista vuokaa tai irtopohjavuokaa. Käytin 28 cm x 18 cm kokoista vuokaa.
  • Sulata margariini, ja lisää joukkoon fariinisokeri, siirappi ja kaurajuoma. Anna kuplia minuutin verran pienellä lämmöllä. Jäähdytä seos. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita jäähtynyt margariiniseos kuivien aineiden joukkoon ja kaada taikina vuokaan.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla 20 minuuttia, tai kunnes tikkutesti on puhdas.
  • Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se kahteen osaan. Kakusta tulee pienikokoinen ja korkea.
  • Sekoita mausteet mansikkahillon joukkoon ja vaahdota kauravispi. Levitä maustettu mansikkahillo kakkupohjan päälle. Murustele muutama piparkakku mansikkahillon päälle, ja levitä paksu kerros kauravispiä.
  • Laita toinen kerros päälle, levitä mansikkahilloa, murustele piparkakut ja koristele kauravispillä lumikinokset kakun päälle.
  • Koristele kakku piparkakuilla.
  • Gluteeniton joulutäytekakku on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä päivän jääkaapissa. Tällöin kannattaa koristella kakun päällinen (tai koko kakku) vasta juuri ennen tarjoilua.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.