Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

25

kpl
Kypsennysaika

35

minuuttia

Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku jossa ei ole tingitty maussa tai rakenteessa! Kokeile ja ihastu!

Ainekset

  • 3,5 dl (225 grammaa) Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 1 dl mantelijauhoja

  • 1,5 tl leivinjauhetta

  • 0,5 tl ruokasoodaa

  • 2 tl Ceylonin kanelia

  • 1 tl jauhettua kardemummaa

  • 0,5 tl suolaa

  • 200 g kivettömiä taateleita

  • 1,5 dl fariinisokeria

  • 100 g vegaanista ”voita”

  • 1 dl vahvaa kahvia

  • 3,5 dl gluteenitonta kaurajuomaa

  • 1 rkl omenasiiderietikkaa

  • Kakun päälle
  • n. 100 g tummaa suklaata (esim. 70%)

Valmistus

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
  • Sekoita kuivat aineet yhteen. Lämmitä kattilassa taateleita, sokeria, vegaanista ”voita” ja kahvia, kunnes seos on kinuskimaisen pehmeää. Sekoita kaurajuoma ja omenasiiderietikkaa. Sekoita kuivien ainesten joukkoon taatelikinuski sekä kaurajuoma-etikka seos. Kaada taikina kakkuvuokaan ja tasoita.
  • Paista uunin (ala)keskitasolla 35 minuuttia. Voit laittaa paiston lopulla kakun päälle leivinpaperin, jottei se tummu liikaa päältä. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 5 minuuttia tai tarvittaessa kauemmin ennen kumoamista. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista ja kuorruttamista.
  • Kun kakku on jäähtynyt, koristele kakku sulatetulla suklaalla. Säilytä kakkua jääkaapissa hyvin peitettynä, ja ota esille n. 30 minuuttia ennen tarjoilua. Gluteeniton ja vegaaninen taatelikakku säilyy hyvänä noin viikon.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Vinkki

  • Taatelikakku on parhaimmillaan paiston jälkeisinä päivinä, kun maut ovat tiivistyneet.

2 Kommenttia

  1. Onpa harmi, kun ohjeessa käsketään kumota jo viiden minuutin jäähtymisen jälkeen. Hajosihan se paristakin kohtaa, kuuma kakku.

    1. Hei Anni,
      Kiitos viestistäsi. Ikävä kuulla, että kakku hajosi! Korjaamme reseptiin selkeämmin, että noin viisi minuuttia voi olla myös kauemmin. Kiitos, kun kerroit meille virheestä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.