Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton ja vegaaninen raparperimurupiirakka
Gluteeniton ja vegaaninen raparperimurupiirakka
Julkaistu
Gluteeniton ja vegaaninen raparperimurupiirakka
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
30
minuuttiaTämä helppo ja nopea raparperimurupiirakka hurmaa mehevyydellään. Virtasalmen Viljatuotteen Kaurajauhoseos tuo sopivaa kauraista rouheutta pohjaan ja täyte on herkullinen sekoitus kirpeää rapaperia ja makeutettua vegaanista vaniljagurttia. Piirakan kruunaa kultaiseksi paahtunut muru.
Ainekset
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen gluteenitonta kaurajauhoseosta
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl Ceyloninkanelia
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
Hieman reilu 0,25 tl suolaa
150 g sulatettua vegaanista voinkaltaista, kovettuvaa margariinia
1,5 dl Vaniljanmakuista Greek Style soijagurttia
- Muru
2 dl taikinasta ennen kuin gurtti sekoitetaan joukkoon
- Täyte
6 dl pilkottua raparperia
1 dl Vaniljanmakuista Greek Style soijagurttia
2 rkl sokeria
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vuoraa n. 28 x 22 cm kokoinen vuoka leivinpaperilla.
- Sekoita kulhossa kaurajauhoseos, sokerit, kaneli, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Sekoita joukkoon sulatettu, huoneenlämpöiseksi jäähtynyt margariini, kunnes taikina tuntuu kiinteämmältä.
- Ota erilliseen astiaan 2 dl taikinaa. Tämä käytetään muruna piirakan päällä.
- Lisää loppuun taikinaan vaniljagurtti ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä se piirakkavuokaan.
- Sekoita yhteen pilkotut raparperit, vaniljagurtti ja sokeri. Asettele täyte tasaisesti pohjan päälle.
- Paista piirakkaa uunissa 15 minuuttia.
- Ripottele muru piirakan päälle ja paista uunissa vielä toiset 15 minuuttia.
- Anna piirakan jäähtyä vuoassa.
- Tarjoile piirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Tiina Strandberg | My Berry Forest