Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Britakakku
Gluteeniton Britakakku
Julkaistu
Gluteeniton Britakakku
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
18
kplKypsennysaika
30
minuuttiaGluteeniton Britakakku on yksi kesän parhaista herkuista. Kakkupohjat voit valmistaa etukäteen ja sitten täyttää kakun kun saat tuoreet mansikat torilta tai kokeilet ohjeesta löytyvää sosetäytettä. Kokeile ja ihastu Britakakkuun!
Ainekset
- Pohja
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
4 keltuaista
1,5 dl kermaa
3 tl leivinjauhetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
- Marenki
4 valkuaista
1,75 dl sokeria
- Väliin
3 prk Bonan paritiisi sosetta
6 dl kermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
4 rkl fariinisokeria
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi.
- Lisää kerma ja keltuaiset ja sekoita hyvin.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
- Kaada uunipeltille leivinpaperin päälle ja tee marenki.
- Marenki
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle ja levitä marenki pohjan päälle. Jos pystyt kääntämään marenki astian väärinpäin, niin ettei mareki lähde valumaan astiasta pois, silloin marenki on tarpeeksi kovalla vaahdolla.
- Paista kiertoilmauunissa 175’c n. 30 min. Anna jäähtyä kylmäksi asti.
- Leikkaa kahtia. Irroita esim. palettiveitsellä pohjat leivinpaperista, vetämällä palettiveitsi kauttaaltaan pohjan ja leivinpaperin välistä, mutta vasta, kun pohja on kylmä.
- Väliin
- Vaahdota kerma, vaniljakreemijauhe ja fariinisokeri, lisää lopuksi maitorahka.
- Levitä paratiisisose puolikkaan päälle ja puolet kermavaahtoseoksesta ja laita toinen puoli pohjasta päälle.
- Levitä loput kermaseoksesta päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
- Nauti gluteeniton britakakku kahvin kanssa.
Marika Kaila | Ranteita myöjen taikinasa