Etusivu » Gluteeniton Kaurahiutale » Gluteenittomat Kaurapalat

Gluteenittomat Kaurapalat

Gluteenittomat Kaurapalat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

15

minuuttia

Gluteenittomat kaurapalat ovat ihanan pehmeäitä ja herkullisen makuisia. Leipäset valmistuvat Virtasalmen Viljatuotteen kauratuotteista.

Valmistus

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
  • Vatkaa joukkoon psyllium ja anna turvota n. 5 minuuttia. Seoksesta tulee kiisselimäinen.
  • Lisää joukkoon siirappi, kauralese, hiutaleet ja osa jauhoista.
  • Vatkaa vispilällä seosta ja lisää loput jauhot ja suola.
  • Anna taikinan levätä hetki.
  • Ripottele leivinpöydälle perunajauhoista, kauraleseistä ja kaurajauhosta sekoitettua jauhoseosta reilusti ja kiepsauta taikina pallo jauhojen päälle.
  • Taputtele tasainen levy, jonka pääöllekkin voit vähän ripotella jauhoseosta.
  • Ota lasilla tai haluamallasi muotilla palasia ja asettele ne lastalla pellille. Saat laittaa niitä aika lähekkäin.
  • Pistele kaurapalat.
  • Laita pelti tiksialtaan päälle (täytä allas puolilleen kuumalla vedellä )
  • Anna kohota n. 15 minuuttia.
  • Paista uunin keskitasolla 225 asteessa, kunnes kaurapalojen pohjatkin saavat ruskeaa väriä n. 15-20 minuuttia.
  • Gluteenittomat kaurapalat ovat herkullisia lämpiminä, mutta silloin niitä on vielä hankala halkaista.
  • Jäähdytä kunnolla ennen leipästen halkaisua.

4 Kommenttia

    1. Hei Leif,
      Nestettä on oikea määrä! Gluteenittomat jauhomme turpoavat, kun taikinan annetaan levätä. Taikina tulee myös kumota reiluun määrään jauhoa, koska se on tahmeaa.

    1. Hei Tuija,
      Miksipä ei! Emme ole koskaan kokeilleet kaurapuuron käyttämistä tässä taikinassa, mutta samat raaka-aineet siinäkin on. Anna taikinan levätä ennen kun painelet siitä kaurapaloja, jotta koostumus on varmasti sopiva 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.