Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteenittomat maissimurokeksit
Gluteenittomat maissimurokeksit
Julkaistu
Gluteenittomat maissimurokeksit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annosta
4
annostaNämä maissimurokeksit on helppo ja nopea valmistaa. Sisältä keksit ovat herkullisen rouskuvat, mutta keskeltä sitkeän pehmeät. Tällä reseptillä teet keksejä 12 kpl.
Ainekset
- Tarvitset:
3 dl Gluteenittomia Teff-Maissimuroja
2,5 dl Gluteenitonta Vaaleaa Jauhoseosta
2 dl Gluteenittomia Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
1 dl huoneenlämpöistä margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Valmistus
- Notkista margariini, lisää sokerit ja sekoita.
- Lisää kananmuna. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja yhdistä ne muna-sokeriseokseen.
- Lisää kaurahiutaleet ja murot, sekoita.
- Muotoile taikinasta nokareita uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja nauti!
Vinkki
- Käytä jäätelökauhaa taikinan annosteluun – saat luotua tasakokoisia keksejä!
Reseptissä vaikuttaa olevan liian vähän rasvaa muihin aineksiin verrattuna. Tein ohjeen mukaan ja keksit eivät levinneet ollenkaan ja rakenne on kuiva.
Hei,
Pahoittelut vastauksen viivästymisestä! Kiitos viestistäsi! Taikinan kuuluu olla jämäkkää taikinanokareita tehdessä. Jokainen leipuri mittaa omalla tavallaan desimitan, joten jauhojen määrä taikinassa voi vaihdella. Lisäksi Teff-maissimurot jauhaantuvat herkästi ja siten jauhon määrä voi huomaamatta lisääntyä. Peltiä voi vielä uunista oton jälkeen kopauttaa pöytää vasten muutaman kerran, jolloin keksit leviävät enemmän (pätee kaikkiin kekseihin)