Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteenittomat Kinder-kupit
Gluteenittomat Kinder-kupit
Julkaistu
Gluteenittomat Kinder-kupit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Ainekset
100 g margariinia
1 rkl öljyä
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljauutetta
0,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
1 maustemitallinen suolaa
2 munaa
- Täyte
200 g tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
0,5 dl tomusokeria
1 dl kinder maxia paloiteltuna
Valmistus
- Mittaa voisula, sokeri ja öljy kulhoon ja sekoita kunnolla noin minuutin ajan. Lisää joukkoon kananmunat vaniljauute ja sekoita taas kunnolla (n. 1 min). Ilman huolellista sekoittamista tässä vaiheessa, päällisestä ei tule rapeaa ja rakoilevaa.
- Aseta kulhon päälle siivilä ja mittaa siihen tumma jauhoseos, kaakaojauhe ja suola. Sekoita kuivat ainekset joukkoon nostelemalla. Sekoita vain sen verran, että saat jauhot taikinan sekaan! Siivilään jää jauhoseoksesta rouheita, joten kippaa loput taikinan joukkoon.
- Täytä muffinssivuoat taikinalla noin puolilleen. Paista 175 asteessa noin 10-15 minuuttia. Paistoaika on hyvin uunikohtaista. Anna jäähtyä. Älä säikähdä, kun browniekupit jäähtyvät kuopalleen!
- Vaahdota kerma ja sulata valkosuklaa vesihauteessa. Pilko kinder Max paloiksi. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja sekoita tasaiseksi.
- Annostele jäähtyneiden browniekuppien päälle ja koristele. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tunnin ajan.
- Säilytä valmiita kinderkuppeja ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.