Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Makeat leivonnaiset » Gluteeniton Täytekakkupohja
Gluteeniton Täytekakkupohja
Julkaistu
Gluteeniton Täytekakkupohja
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
40
minuuttiaTäydellinen Gluteeniton täytekakkupohja valmistuu helposti Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomilla jauhoilla. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan, täytä ja koristele!
Vuoan halkaisija 26 cm
Ainekset
3,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 dl kiehautettua vettä
Valmistus
- Vatkaa munat ja sokeri kunnolla kovaksi vaahdoksi tehosekoittimessa vähintään 5 minuuttia. Tämä on tärkeä vaihe ja vaahdotus pitää tehdä kunnolla!
- Lisää pieni määrä kerrallaan kerrallaan kiehautettua vettä varovasti lastalla sekoittaen.
- Lopuksi varovasti käännellen ja pieninä erinä lisää siivilöity jauhoseos, jonka sekaan on sekoitettu leivinjauhe valmiiksi.
- Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Pohja nousee reilusti, joten täytä vain puoleen väliin.
© Ida Kiviluoto
http://mutsijamurupullat.blogspot.fi
Vinkki
- Tämä gluteeniton täytekakkupohja kestää hyvin myös pakastuksen. Muista ottaa pohja silloin sulamaan edellisenä päivänä kuin aiot täyttää ja koristella sen.
Kiitos hyvästä ohjeesta. Synttärikakkuja ja juhliin kakkuja leivon.
Hei Sirpa! Kiitos mukavasta palautteesta!
Hei, mikä ihme meni pieleen – ei noussut, vaan paremmin laski uunissa….ohjeen mukaan yritin tehdä, munat huoneenlämpöisiä jne – tosin ihmettelin tuota kuuman veden määrää, mutta tein työtä käskettyä…..Ja koska minulla ei ollut riittävän suurta kakkuvuokaa, jaoin sen kahteen, isompaan ja pienempään – koska luulin tosiaan tämän nousevan ohjeen lupauksen mukaisesti paljon…………………
Hei Ritva! Valitettavasti nyt emme osaa neuvoa, mikä olisi voinut mennä pieleen. Uskaltaisitkohan yrittää vielä uudelleen?
Minulla kävi ihan samalla tavalla 🙁 mikä ihme ? miten ootte onnistuneet te muut
Hei Virve!
On tärkeää, että kananmunat ja sokerin vaahdottaa todella hyvin ja pitkään. Tämän jälkeen on tärkeää, ettei vettä lisää kerralla vaan pieninä määrinä kuten myös jauhot.
Toivottavasti näistä neuvoista on apua, sillä tämä on oikeasti todella hyvä ja herkullinen kakkupohja 🙂
Olen tehnyt suussasulavat täytekakut suvun juhliin jo monet vuodet siten, että laitan vaalean riisijauhon ja perunajauhon 50-50 siihen, vähän leivinjauhetta. Tärkeää on, että kananmunat ovat tuoreita, laadukkaita ja huoneenlämpöisiä, muuten ei onnistu. Jauhoja yhtä paljon kuin sokeria sekä munia, lasillisella mittaan. Varovainen sekoitus.
Hei Jaana!
Kiitos hyvistä vinkeistä!
Mainio resepti – kiitos! Tein anopin synttärikakkupohjan juuri ja onnistui yli odotusten! 🙂
Hei Salla! Kiitos mukavasta palautteestasi!
Ensimmäisen kerran gluteenittomasta täytekakkupohjasta tuli täydellinen, ei ihan mahtava ohje, kiitos paljon!
Hei Maarit!
Tälläiset on palautteet on ihania, kiitos!
..hupsista, piti kyllä kirjoittaa, eli ihan mahtava ohje! Tällä reseptillä nyt meneillään kakku 80-vuotis syntymäpäiväjuhliin 🤗
Laitetaanko vesi heti kiehautuksen jälkeen kuumana sokerimunataikinaan ja sekoitetaanko samalla tehosekoittimella vai hiljaa käsin?
Hei Senni!
Kyllä, kuumana taikinaan mutta varovasti käännellen jottei sokeri-muna-vaahto lässähdä liikaa.
Hei,
Mielestäni ohjeesta saa sen käsityksen, että kiehautettu vesi lisätään edelleen sähkövatkaimella vatkaten. Voisiko ohjeeseen tarkentaa sekoitustavan? T: pannukakku tuli
Kiitos Emmi hyvästä huomiosta! Korjaamme reseptin.
Voisiko tässä käyttää jauhona tuota pullajauhoseosta? Oletteko testanneet sen toimivuutta?
Hei Satu,
Vaalean Gluteenittoman Jauhoseoksen voi vaihtaa myös Gluteenittomaan Pullajauhoseokseen!
Hei, millä Kakkuvuoka jauhotetaan?
Moikka Pia,
Kakkuvuoan voi jauhottaa gluteenittomalla korppujauholla, karkealla riisijauholla tai ihan vaikka Vaalealla Jauhoseoksella 🙂