Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jouluinen Pataleipä

Gluteeniton Jouluinen Pataleipä

Gluteeniton Jouluinen Pataleipä

Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

1

leipä
Kypsennysaika

45

minuuttia

Herkullinen gluteeniton jouluinen pataleipä maistuu niin itselle kuin ystävälle. Tarjoile joulupöydässä tai vie vaikka lahjaksi!

Ainekset

Valmistus

  • Sekoita veteen kuivahiiva, hunaja suola, kumina, anis ja fenkoli.
  • Lisää lopuksi tattarirouhe ja jauhot, sekoita hyvin.
  • Ripottele pöydälle ja taikina pallon päälle jauhoja ja pyöräytä taikina leiväksi.
  • Laita pata kylmään uuniin ja käännä uuni 220*c ja kohota leipää pöydällä 30 minuuttia.
  • Nosta pata 30 minuutin jälkeen uunista pois ja ripottele padan pohjalle vielä vähän jauhoja ja nakkaa leipä pataan.
  • Paista 220’c 30 minuuttia kansi päällä.
  • Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
  • Gluteeniton jouluinen pataleipä on parhaimmillaan tuoreena.

    Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.