Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Jouluinen Pataleipä
Gluteeniton Jouluinen Pataleipä
Julkaistu
Gluteeniton Jouluinen Pataleipä
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
1
leipäKypsennysaika
45
minuuttiaHerkullinen gluteeniton jouluinen pataleipä maistuu niin itselle kuin ystävälle. Tarjoile joulupöydässä tai vie vaikka lahjaksi!
Ainekset
4,5 dl vettä (+42’c)
2 tl (6 g) kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
1,5 tl himalajan hienoa suolaa
2 tl kuminaa
2 tl anista
2 tl fenkolia
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Sekoita veteen kuivahiiva, hunaja suola, kumina, anis ja fenkoli.
- Lisää lopuksi tattarirouhe ja jauhot, sekoita hyvin.
- Ripottele pöydälle ja taikina pallon päälle jauhoja ja pyöräytä taikina leiväksi.
- Laita pata kylmään uuniin ja käännä uuni 220*c ja kohota leipää pöydällä 30 minuuttia.
- Nosta pata 30 minuutin jälkeen uunista pois ja ripottele padan pohjalle vielä vähän jauhoja ja nakkaa leipä pataan.
- Paista 220’c 30 minuuttia kansi päällä.
- Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
- Gluteeniton jouluinen pataleipä on parhaimmillaan tuoreena.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa