Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Tuulihatut Kinkkutäytteellä
Gluteenittomat Tuulihatut Kinkkutäytteellä
Julkaistu
Gluteenittomat Tuulihatut Kinkkutäytteellä
Reseptin kirjoittaja Jamiela Ruotsalainen
Kypsennysaika
30
minuuttiaAinekset
- Taikina
2 dl vettä
75 g voita tai margariinia
1,25 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
2 kananmunaa
- Täyte
100 g kinkkusuikaleita
1 dl kuohukermaa
115 g Philadelhia Frech Herbs -tuorejuustoa
Valmistus
- Taikina
- Kuumenna vesi ja rasva kiehuvaksi. Kaada kaikki jauhot kerralla kattilaan ja sekoita hyvin.
- Sekoita voimakkaasti kunnes neste on imeytynyt jauhoihin.
- Keitä sekoitellen kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista ja pohjasta palloksi.
- Siirrä taikina kulhoon ja anna sen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten taikinan sileäksi molempien jälkeen.
- Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperille pellille.
- Pursotukseen kannattaa valita avonaisempi tylla, sillä taikina on sen verran paksua.
- Paista tuulihattuja uunissa 200 noin 30 minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
- Täyte
- Jos kinkkusuikaleet ovat kovin suurta, voit silputa niitä veitsellä pienemmäksi.
- Vaahdota kerma ja sekoita muut ainekset siihen.
- Leikkaa jäähtyneet tuulihatut kahtia, lusikoi täytettä väliin ja nosta yläpuoli kanneksi päälle.
hei. käytän paljon jauhojanne. ne ovat hyviä ja olen iloinen kun sain tietää,että näitä saa halvemmalla netin kautta. Reseptejä katsoessani tuli mieleeni, että kuinka kauan nämä leivonnaiset säilyy oikein säilytettynä? Voiko pakastaa, säilyttääkö jääkaapissa vai kuivassa? Esimerkiksi tuulihatut täytettynä syödään heti, mutta miten kauan tuulihattukakkarat säilyy ja missä lämpötilassa,että ne on hyviä? Gluteenittomathan ei säily ihan samallalailla kuin ns. tavalliset, osa voi kovettua tai kuivua helpommin tai joku pehmiää ja imee kosteutta ym. Monesta ohjeesta tiedänkin, mutta kaikille nämä asiat ei suinkaan ole selviä. Ehkä olisi hyvä laittaa suuntaa antavaa tietoa niihin.
Hei Eeva-Liisa! Kiitos viestistäsi. Pääsääntö on, että gluteenittomat leivonnaiset kannattaa syödä heti tai pakastaa. Emme ole reseptien osalta tarkistaneet leivonnaisten säilyvyyttä, koska parhaalta ne maistuvat tuoreena. Toki monet säilyvät jonkin aikaa huoneenlämmössä mutta maku ja koostumus ei ole yhtä hyvä.
Tämän voi tehdä myös kääretorttu-muotoon, kaulitaan taikina ja paistetaan ohjeen mukaan. Jäähdytä vähän ja laita täyte ja kääri rullalle. Kylmänä paloittele sopiviin paloihin, ylimääräisen (jos jää) voi pakastaa. Terveisin Ulla
Kiitos vinkistä Ulla!