Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat sitruunamuffinssit

Gluteenittomat sitruunamuffinssit

Gluteenittomat sitruunamuffinssit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.6 keskiarvio 7 arvostelijalta
Määrä

9-12

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Klassiset gluteenittomat sitruunamuffinssit ihastuttavat raikkaudellaan! Cupcake-kuorrutteella teet niistä kuitenkin entistä herkullisemmat!

Ainekset

  • 150 g pehmeää voita tai margariinia

  • 2 dl sokeria

  • 2 kananmunaa

  • 1 sitruunan mehut

  • (0,5 dl kylmää vettä)

  • 2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 sitruuna raastettuna

  • Kuorrute
  • n. 6 dl tomusokeria

  • 50 g margariinia

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 tl sitruunamehua

  • 1 tl vaniljauutetta

Valmistus

  • Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Ota sitruunamehusta syrjään 1 tl kuorrutetta varten. Kaada loput sitruunamehut desimittaan. Täytä kylmällä vedellä kunnes nestettä on ½ dl. Lisää kananmunat ja vesi-mehu vaahtoon.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä seokseen. Raasta joukkoon yhden sitruunan kuori.
  • Annostele taikina muffinivuokiin.
  • Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
  • Sekoita tuorejuusto, pehmeä margariini , mehu ja vaniljauute. Lisää tomusokeria 1-2 dl kerrallaan. Halutessasi lisää keltaista elintarvikeväriä ja tomusokeria saadaksesi koostumuksen oikeaksi. Aseta pursotinpussi korkeaan astiaan tai lasiin. Siirrä kuorrute pussiin ja sulje tiukasti pussinsulkijalla. Kuorruta gluteenittomat sitruunamuffinssit ja anna kuorrutteen kovettua ennen herkuttelua.

11 Kommenttia

      1. Hei Satu!

        Voin/margariinin pitää olla pehmeää mutta ei kuitenkaan täysin sulanutta. Halutessasi voit hieman lämmittää voita mikrossa mutta älä lämmitä niin että se on aivan juoksevaa, muuten kuorrute jää löysäksi.
        Mitä pehmeämpi voi/margariini on, sitä notkeampi kuorrute. 🙂

  1. Aivan sairas määrä tomusokeria tuossa kuorrutteessa. Ei pystynyt syömään. Voin/margariini vesittää kuorrutetta ja joutuu tunkemaan noin paljon sokeria rakenteen vuoksi. Katsokaa joku muu kuorrute, suurimmaksi osaksi tuorejuustoa ja jonkun verran tomusokeria rakennetta varten.

    1. Hei Eva,
      Tämän tyyppinen kuorrute on paljon käytetty. Jos haluat vähemmän tomusokeria, kuorrutteena voisi käyttää porkkanakakun kuorrutetta. Esimerkiksi tässä ohjeessa tomusokeria on vähemmän. Tuorejuuston voi vaihtaa sitruunatuorejuustoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.