Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Runebergintortut
Gluteenittomat Runebergintortut
Julkaistu
Gluteenittomat Runebergintortut
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
18
kplKypsennysaika
15
minuuttiaGluteenittomat Runebergintortut kuuluvat helmikuun kestosuosikkeihin. Virtasalmen Viljatuotteen tattarirouhe antaa sopivasti purutuntumaa torttuihin.
Ainekset
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl mantelijauhoa
1,5 dl perunajauhoa
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarirouhetta
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl karvasmanteliaromia
Valmistus
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivataineet.
- Munien lisäämisen välissä aina pari lusikallista jauhoja ja lopuksi kaikki jauhot.
- Karvasmanteliaromeja on eri vahvuisia ja kannattaakin maistaa taikinaa samalla kun sitä lisää.
- Jaa taikina 18 muffinivuokaan ja paista 200 asteessa (leivinuuni) noin 15 minuuttia.
- Anna torttujen jäähtyä.
- Kostuta hieman rommi-vesiseoksella.
- Koristele gluteenittomat Runebergintortut lusikallisella vadelmamarmeladia ja tomusokeri-vesikuorrutteella.
Kirsi Epäilys | Villa Kanervan Leivinuuni