Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Runebergin Tortut

Gluteenittomat Runebergin Tortut

Gluteenittomat Runebergin Tortut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.4 keskiarvio 7 arvostelijalta
Annokset

12

kpl
Kypsennysaika

15

minuuttia

Näin valmistat gluteenittomat runebergin tortut – 12 kpl

Ainekset

  • 200 g voita

  • 1,5 dl sokeria

  • 3 kananmunaa

  • 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • 2 dl gluteenittomia piparimuruja (tai gluteenittomia korppujauhoja)

  • 2 dl mantelijauhoa

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 dl kermaa

  • Leivoksen sisään
  • n. 75 g vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

  • Kostutus
  • 1 dl vettä

  • 0,25 dl sokeria

  • 1 rkl rommia tai muutama tippa rommiaromia

  • Koristelu
  • vadelmahilloa tai -marmeladia

  • 1 dl tomusokeria

  • n. 2 tl sitruunanmehua tai vettä

Valmistus

  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon.
  • Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti sekoittaen kerman kanssa vuorotellen.
  • Pursota taikina voideltuihin ja jauhotettuihin runebergintorttu muotteihin (2/3 tilavuudesta).
  • Pursota taikinaan sisään vadelmamarmeladia.
  • TAI Lusikoi muffinssivuokiin hieman taikinaa. Aseta pikkulusikalla vadelmamarmeladia keskelle ja annostele lisää taikinaa peittämään hillon.
  • Paista leivokset uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  • Kiehauta vesi ja liuota siihen sokeri. Mausta rommilla tai aromilla. Lusikoi hieman jäähtyneiden torttujen pinnalle lientä. Jäähdytä.
  • Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle ja lisää sitruunanmehu vain sen verran, että sokeri kostuu ja syntyy notkea massa. Lusikoi seos pieneen muovipussiin. Tee kulmaan pieni reikä ja pursota kuorrutus renkaaksi hillon ympärille. Anna sokerikuorrutuksen kuivahtaa.
  • Tarjoa tortut kahvin tai teen kanssa

5 Kommenttia

  1. Kiitos reseptistä!
    Korvasin kananmunat 2 tl:lla psylliumia veteen sekoitettuna, mikä oli aika paljon raa’assa taikinassa, mutta erinomainen paistetussa leivonnaisessa!
    Mantelijauhon korvasin Virtasalmen vaalealla jauhoseoksella +1 rkl kookoshiutaleita, joka antaa kivasti suutuntumaa maistumatta lopputuotteessa.
    Pipareina käytin appelsiini-inkivääripipareita, joka antoi tosi hyvän appelsiinivivahteen leivonnaiseen ja sopi todella hyvin vadelmahillon ja tomusokerikuorrutuksen kanssa!

    1. Hei Päivi,
      Kiitos vinkeistä! 🙂 Hieno kuulla, että reseptiä pystyi muokkaamaan mieleiseksi.

  2. Hyvä resepti,

    Mulla myös pientä tvistiä ihan siksi, ettei kaapissa ollut kaikkea. Voi öljynä, mantelijauhot piparimurulisänä, kerma kookoskermaa ja lisäks maustoin runsaalla kanelilla, muutamalla tl:lla sitruunamehua + ripauksella inkiväärijauhetta 😊

    T. Kotileipuri

  3. Tämä on hyvä resepti, leivoin ohjeen mukaan, käytin gluteenitonta korppujauhoa.
    Kostutukseen käytin punssia ja osaan mantelilikööriä.
    Tortun koostumus ja maku ovat hyvät. Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.