Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Riisipyöröt
Gluteenittomat Riisipyöröt
Julkaistu
Gluteenittomat Riisipyöröt
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Kypsennysaika
10
minuuttiaAinekset
- Riisipuuro
25 g voita
1 l laktoositonta täys tai kevytmaitojuomaa
2,5 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
- Taikina
0,5 l kädenlämpöistä vettä
30 g tuoretta hiivaa (tai kuivahiivaa 1 pussi)
1 tl suolaa
400 g Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,25 dl voi tai margariinisulaa
Jos käytät kuivahiiva niin muista että veden lämpötila on 42 asteista eli reilusti kädenlämpöistä vettä.
Valmistus
- Riisipuuro
- Laita kattilan pohjalle voi ja anna sen sulaa.
- Lisää maitojuoma ja kiehauta se.
- Lisää riisit joukkoon koko ajan sekoittaen ettei riisit paakkuunnu.
- Kun puuro kiehahtaa laita kattilan alle teräksinen ritilä.
- Pienennä lämpötila ja anna puuron hautua välillä sekoittaen 40 minuuttia.
- Lisää lopuksi suola ja jätä puuro kannen alle jäähtymään.
- Taikina
- Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
- Lisää vähitellen jauhoja ja kun taikina on sakeahko, lisää juokseva margariini ja loput jauhoista alustaen hyvin taikinaa samalla joko käsin tai koneella.
- Taikina on silloin hyvin vaivattua kun se irtoaa taikinakulhon reunoista.
- Laita kulhon pohjalle loput paketin jauhoista ja nostele ruokalusikalla taikinasta kökköjä siihen ja muotoile niistä jauhotetuissa käsissä pellille suoraan pyöreitä kakkaroita.
- Taputtele kakkarat noin ½ cm paksuiseksi. Laita noin 1 rkl riisipuuroa päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi reunoja myöten.
- Kuumenna uuni 250 asteiseksi.
- Anna kukkosten kohota sen aikaa kunnes uuni on halutussa lämpötilassa ja paista kukkoset kullan ruskeiksi noin 10 – 15 minuuttia uunista riippuen.
- Voitele kukkoset voisulalla jossa on tilkka maitoa ja hieman suolaa ellet käytä voimakas suolaista voita.
Nämä on aivan ihania, savolaiseltakin onnistuu tämä karjalainen herkku. Pohjasta tulee kupsakka, vaikka pinta onkin rapsakka.
Mari K Kyllä vaan savolaisetkin osaavat leipoa riisipyöröjä eli kukkosia kuten täällä Pohjois-Karjalassa sanotaan. Mukava kuulla että tykkäät näistä! 😋👍