Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Puolukka-kaurakeksit

Gluteenittomat Puolukka-kaurakeksit

Gluteenittomat Puolukka-kaurakeksit

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
5.0 keskiarvio 1 arvostelija
Annokset

30

kpl
Kypsennysaika

12

minuuttia

Herkulliset gluteenittomat puolukka-kaurakeksit valmistuvat Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomasta kaurajauhoseoksesta. Taikinasta tulee n. 30 kpl isoa tai 50 kpl pieniä keksejä.

Ainekset

Valmistus

  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
  • Vatkaa joukkoon kananmunat.
  • Sekoita seokseen yhdistetyt kuivat aineet.
  • Pyöritä taikina tangoksi ja jaa 50 osaan.
  • Pyöritä palat kämmenten välissä ensin palloiksi ja paina pallot litteiksi.
  • Laita ne leivinpaperille pellille, jätä leviämisvaraa.
  • Paina päälle muutamia jäisiä puolukoita.
  • Paista 200 asteessa n. 12 min, kunnes cookiet ovat kauniin vaaleanruskeita.
  • Anna jäähtyä hyvin ja säilytä gluteenittomat puolukka-kaurakeksit kannellisessa purkissa

2 Kommenttia

  1. Voisiko lisätä puolet jauhomäärästä kaurahiutaleita? Vai mikä olisi silloin suhde? Hiutaleista tulisi hiukan enemmän rouheaa rakennetta.

    1. Moikka Terhi,

      Tässä reseptissä käytettävässä Kaurajauhoseoksessa on joukossa kaurahiutaleita ja kauralesettä, joten rouheaa rakennetta tulee ihan ohjeen mukaisestikin! Jos kuitenkin haluat vielä lisää rouheutta, voit korvata muutaman desin jauhoista hiutaleilla. Tarkkaa suhdetta emme ole kokeilleet, joten anna taikinan levätä muutama minuutti ennen kuin lisäät enemmän jauhoja 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.