Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Pitaleivät
Gluteenittomat Pitaleivät
Julkaistu
Gluteenittomat Pitaleivät
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Kypsennysaika
7
minuuttiaGluteenittomat Pitaleivät ovat helppoja valmistaa ja sopivat suolaisen nälkään. Täytteeksi voit laittaa mitä mielesi halajaa.
Ainekset
2,5 dl vettä (42 C)
1 pss (11 g) kuivahiivaa
1 tl himalajan hienoa suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
Valmistus
- Sekoita veteen kuivahiiva ja psyllium ja anna turvota pari minuuttia.
- Lisää suola, hunaja ja öljy.
- Lisää lopuksi jauhot.
- Leivo heti pitaleiviksi n. 12 cm halkaisijaltaan.
- Kuumenna uuni 250 C ja laita pelti uuniin lämpenemään.
- Kohota pitaleipiä 40 min.
- Vedä leivinpaperi kuuman pellin päälle ja paista 250 C n. 7-10 min (tai kunnes kypsiä).
- Anna jäähtyä hetki. Leikkaa yksi reuna auki ja täytä gluteenittomat pitaleivät lempitäytteilläsi.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa
Hei,
Voiko nuo Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea gluteeniton jauhoseos korvata muilla gluteenittomilla jauhoilla?
Moikka,
Vaalean Jauhoseoksen voi korvata esimerkiksi Pullajauhoseoksella tai Durrajauhoseoksella 🙂 Pullajauhoseos sisältää enemmän psylliumia kun muut jauhoseoksemme, joten sitä käyttäessä 1 tl psylliumia pitäisi riittää.
Minkä paksuisiksi leivät leivotaan? Tämä olisi oleellinen tieto. Tätä ohjetta tehty nyt 4-5 Krt ja ei oikein saada tätä siihen tilaan että voisi keskeltä halkaista …
Hei Niina,aleipiin
Kiitos palautteestasi. Korjataan asia reseptiin. Pitaleivät muotoillaan n.1cm paksuisiksi leiviksi. Kohotusaikaa voisi kokeilla pidentää ja oleellista on,että pitat paistetaan uunissa lämmitetyllä pellillä. Silloin pitaleipiin tulee se tasku.