Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Piparkakut

Gluteenittomat Piparkakut

Gluteenittomat Piparkakut

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
4.3 keskiarvio 19 arvostelijalta
Kypsennysaika

5

minuuttia

Löydä paras gluteeniton piparin teko resepti! Tämä helppo ja herkullinen ohje vie joululeivonnat uudelle tasolle. Kokeile nyt ja tee tästä joulusta erityinen!

Ainekset

  • 1 dl tummaa siirappia

  • 1 dl sokeria

  • 2 tl kanelia

  • 2 tl inkivääriä

  • 1 tl pomeranssinkuorta

  • 1 tl neilikkaa

  • 0,5 tl maustepippuria

  • 0,5 tl suolaa

  • 100 g voita

  • 2 kananmunaa

  • 1 tl soodaa

  • 5,5 dl Virtasalmen Viljatuoteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

  • Pikeeri
  • 2 kananmunan valkuaista

  • 5-6 dl tomusokeria

  • (1-2 tl vanilijauutetta tai sitruunamenua)

Valmistus

  • Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa.
  • Sulata voi hiukan jäähtyneeseen seokseen ja lisää sen jälkeen kananmunat.
  • Yhdistä jauhoon sooda ja lisää taikinaan.
  • Laita piparitaikina tiiviiseen kulhoon ja anna kovettua jääkaapissa yön yli.
  • Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla pipareita.
  • Paista 200 asteessa 5-7 minuuttia.
  • Pikeeri
  • Sekoita käsivatkaimella tai yleiskoneella ainekset kunnolla sekaisin. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei leviä. Valuta esimerkiksi lusikalla leivinpaperille tai kämmenselälle pieni määrä tarkistaaksesi. Tarkkojen viivojen täyttämiseen on parasta koostumus joka ei leviä ollenkaan, kun taas koko piparin täyttämiseen hieman leivinpaperilla leviävä. 
  • Siirrä minigrip pussiin ja leikkaa vain pieni reikä nurkkaan. Minigrip/pursotinpussin saumasta jää pieni epätäydellisyys pursotukseen, joten käytä pyöreää pientä tyllaa, jos tahdot täydellisen pyöreitä viivoja. 

7 Kommenttia

  1. Hei en löydä torttujen reseptiä.
    Onkohan pipariresepti kahteen kertaan?

    1. Hei Anne!
      Pipareiden määrä riippuu käyttämistäsi muoteista ja siitä kuinka ohueksi kaulitset taikinan. Esimerkiksi perus kokoisella sydänmuotilla ja hieman paksummaksi jätetyllä taikinalla pipareita tulee n. 30-50 kappaletta.

  2. Tällä ohjeella jo parisen vuotta tehnyt. Nyt unenpöpperössä maustepippuria laitoin 0.5dl vaikka olisi pitänyt laittaa 0.5tl. No vähän sokeria lisää taittamaan makua ha hyviä tuli.

  3. Onko tässä käytetty reseptissä lukevaa vaaleaa jauhoseosta vai pullajauhoseosta, kuten linkki ohjaa?

    1. Hei,
      Pahoittelut vastauksen viivästymisestä! Reseptissä on käytetty Vaaleaa jauhoseosta. Onnistuu myös Pullajauhoseoksella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.