Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat perunasämpylät
Gluteenittomat perunasämpylät
Julkaistu
Gluteenittomat perunasämpylät
Reseptin kirjoittaja Helka Tukiainen
Annokset
n. 16
kplKypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
5 dl maitoa, maitojuomaa, riisimaitoa, soijamaitoa tai vettä + 42 asteista
2 pss kuivahiivaa
6 dl perunamuussia
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
7 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
4 rkl rypsiöljyä
Valmistus
- Jos sinulla on tähteeksi jäänyttä perunamuussia käytä se tähän sämpylätaikinaan. Jos taas ei niin tee esim. kuten minä Lidlin perunamuussiaineksista yksi annos muussia paketin kyljessä olevan ohjeen mukaan mutta jätä voi pois.
- Sekoita + 42 asteiseen veteen kuivahiiva ja lisää psyllium joukkoon.
- Anna turvota psylliumin noin. 5 minuuttia.
- Lisää sokeri ja suola.
- Lisää perunasose ja sekoita huolellisesti niin ettei muussista jää paakkuja taikinaan.
- Alusta joukkoon jauhoseos ja öljy sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella noin. 3 min. kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Taikina on perunamuussin takia hiukan tahmaista joten käytä leipomisessa virtasalmen viljatuotteen gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta.
- Leivo taikinasta jauhotetulla leivinalustalla tanko ja jaa se ensin kahtia.
- Leikkaa molemmista taikina tangoista 8 kpl yhtä suuria taikinapaloja ja pyöittele jauhojen avulla ne sämpylöiksi.
- Nostele sämpylät leivinpaperoidulle pellille ja anna niiden kohota lämpöisessä paikassa leivinliinan alla 30 min.
- Paista sämpylät uunin keskitasolla 250 asteessa n. 15 minuuttia.