Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat pasteijat
Gluteenittomat pasteijat
Julkaistu
Gluteenittomat pasteijat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
10
minuuttiaGluteenittomat pasteijat maistuvat uunituoreina tai vaikka suoraan jääkaapista! Voit halutessasi esipaistaa, pakastaa ja lämmittää uunissa ennen tarjoilua juhlissa.
Ainekset
1 tlk (250 g) maitorahkaa
250 g pehmeää voita
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
Lisäksi yksi kananmuna voiteluun
- Täyte:
Jauhelihaa
Kinkkukuutioita
Paprikakuutioita
Juustoraastetta
Valmistus
- Sekoita pehmeä voi ja maitorahka tasaiseksi.
- Sekoita seokseen leivinjauhe-jauhoseos. Muotoile taikinasta paksu suorakaide ja anna kovettua kelmuun käärittynä jääkaapissa vähintään tunnin ennen leivontaa.
- Kauli taikina noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Käytä apuna jauhoja. Kääntele taikinaa ympäri ja lisää kääntöjen välissä pöydälle jauhoja. Ota muotilla haluamasi muotoisia paloja. Jaa täyte paloille ja jätä reunoille tilaa. Muodosta tasku ja ummista reunat haarukalla painellen. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Vinkki
- Reseptin rahkavoitaikina soveltuu hyvin myös piiraiden pohja taikinaksi ja siitä voi tehdä myös rahka joulutortut.
Jättimenestys meillä!
Tällä ohjeella tuli helposti leivottava ja hyvältä maistuva pasteijataikina. Suosittelen kokeilemaan!