Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Mustikkatartaletit
Gluteenittomat Mustikkatartaletit
Julkaistu
Gluteenittomat Mustikkatartaletit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
9
minuuttiaTartaletit Virtasalmen Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseokseta. Halusessasi voi käyttää myös muita marjoja.
Ainekset
- Pohja
2,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl sokeria
0,25 tl suolaa
100 g jääkaappikylmää voita/margariinia
1 munankeltuainen
- Täyte
2 dl kuohu/vispikerma
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
Lisäksi koristeeksi marjoja, tuoreita tai pakasteesta.
- Täyte 2
200 g Alpro vaniljavanukasta
Valmistus
- Pohja
- Sekoita kaikki ainekset käsin nyppimällä.
- Laita seos jääkaappiin vähäksi aikaa jähmettymään, jotta taikinaa olisi vähän helpompi käsitellä.
- Voitele tarlettivuoat ja painele jokaisen pohjalle ja reunoihin taikinaa tasaisesti.
- Kaada päälle vähän kuivia herneitä, jotta pohja ei nouse uunissa.
- Paista 200 asteessa 9 min uunin keskitasolla.
- Pohjan ei tarvitse juurikaan ruskistua.
- Jäähdytä tarletit hyvun ennen täyttämistä ja nypi herneet pois.
- Täyte
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä.
- Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella ja lisää valkosuklaa joukkoon.
- Kääntele lopuksi kermavaahto tuorejuustosuklaan joukkoon.
- Pursota tai nostele lusikalla täyte tarlettipohjiin.
- Koristele tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla.
- Täyte 2
- Levitä vanikasta tarlettipohjalle.
- Lisää marjat. Koristele kermavaahdolla
- Pakastimen pohjalta kannattaa käyttää viime kesän mustikat pois. Tarletteja voi täytää niin mustikoilla, vadelmilla kuin mansikoillakin. Parhaita olisivat tietysti tuoreet kotimaiset marjat.
- Koristelin leivokset kermavaahdolla.
- Helppo, juhlava ja hyvänmakuinen herkku.
- Meillä on kotona yksi suklaakammoinen, joten täytin osan tarleteista Alpron vaniljakastikkeella.
Hyviä tuli niinkin. - Ole varovainen tarlettivuuan irroittamisen kanssa, jos et sellaisia vuokia omista, ei hätää. Voit käyttää muffinssivuokia, mutta jäähdytä hyvin pohjat ennen vuuan irroittamista. Jos haluat pelata ihan varman päälle, täytä tarletti vielä muffinssivuuan ollessa paikoillaan ja irroita vuoka hetken kuluttua. Ei muuten hajoa pohja mihinkään.
© Tiina Kervinen
https://iloinenjuustokakku.blogspot.fi