Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Munkit
Gluteenittomat Munkit
Julkaistu
Gluteenittomat Munkit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Gluteenittomat munkit kuuluvat ehdottomasti kevään juhlan eli Vapun viettoon. Kokeile helppoa reseptiämme ja ihastu sinäkin.
Ainekset
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
100 g voita
8-9 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
(1 tl psylliumia voi lisätä jauhojen joukkoon)
Öljyä uppopaistamiseen
sokeria kuorruttamiseen
Valmistus
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.
- Sekoita joukkoon kananmunat, suola, sokeri ja mausteet ja osa jauhoista.
- Jatka sekoittamista ja lisää pehmeä voi sekä loput jauhot.
- Käytä taikinan sekoittamiseen mieluiten yleiskonetta tai tee alustaminen huolella käsin. Koneella tehdyssä taikinassa jauhon tarve pienempi kuin käsintehdyssä.
- Kumoa taikina leivontapöydälle ja anna huilata n. 5 min.
- Tee taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne pieniksi paloiksi.
- Pyörittele palat pikkupulliksi ja laita uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kohota pullat leivinliinalla peiteltyinä noin 30 minuutin ajan uunissa, jossa on pohjalla kiehuvan kuuma vesikattila. Jätä väliä pellin ja vesikattilan väliin, jotta lämmin ilma kiertää hyvin. Uuniin voi laittaa kaksi pellistä kerralla kohoamaan.
- Paina kohonneisiin pulliin peukalolla reikä keskelle ja muotoile sormin rinkiläksi.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 170-180 asteeseen.
- Paista munkkirinkilät muutama rinkilä kerrallaan välillä kääntäen kauniin ruskeiksi.
- Valuta rasva talouspaperin päällä ja sokeroi munkit.
- Gluteenittomat munkit ovat parhaimmillaan tuoreena
Leivon todella paljon ihan ” omasta päästä”, hyvää tulee käsituntumalta.
Tämän tein ihan reseptin mukaan yleiskoneella. Oli kyllä pakko laittaa 11 dl jauhoja, sittenkin taikina varsin löysä ja konstikas leipoa. Hyvät munkit kyllä lopulta!
Hei Heli!
Kiitos kun annoit palautetta. Joskus taikina saattaa vaatia enemmän jauhoja. Hyvä kun uskalsit lisätä ja pääasia, että lopputulos maistui.
Hei leivoin pullajauho laatikon kyljessä olevan ohjeen mukaan kaksinkertaisen annoksen munkkeja,Mittasin tarkasti aineet , sekoitin sähkövatkaimella ( en taikinakoukuilla ). Tosi hyvä taikina tuli, helppo leipoa ei tarttunut käsiin.
Niin hyvä jauhoseos että varmasti tilaan isommassa pussissa seuraavan kerran.
Hei Mirja,
Kiitos ihanasta viestistä! Kuulostaa siltä, että vapusta tuli herkullinen 🙂
Hei! Kiitos upeasta reseptistä! Onko ravintosisältölaskelma saatavilla? (gluteenittomat munkit)
Hei Annica,
Kiitos kommentista! Valitettavasti meillä ei ole ravintosisältöä laskettuna resepteistämme.
Voiko munkit paistaa vaalealla jauhoseoksella 😍m
Hei Seija!
Kyllä voi. Toisin kuin pullajauhoseos, vaalea jauhoseos sisältää tattaria, mikä onkin suurin ero jauhojen välillä. 🙂
Moikka!
Vappu syötävät eli suussa sulavat munkit onnistuivat hyvin. Viljatuotteet pullajauhoista onnistuu varmasti kuka tahansa ,kun mäkin olin siinä porukassa sekoilemassa. Olen tehnyt korvapuustejakuin hyvällä menestyksellä ja Virtasalmen pullajauhot ovat mitä parhaita,niihin saa sitkoa mukaan.
Moikka
Nämä olikin tänä Vappuna parempia kuin tavalliset. Jatkoon, kiitos..
Moikka,
Mahtava kuulla, että munkit ovat onnistuneet myös siellä!