Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Korvapuustit
Gluteenittomat Korvapuustit
Julkaistu
Gluteenittomat Korvapuustit
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
12
kplKypsennysaika
15
minuuttiaKorvapuustipäivää vietetään vuosittain 4.10. Virtasalmen Viljatuotteen gluteenittomilla jauhoseoksilla onnistut myös gluteenittoman pullan leivonnassa. Korvapuusteihin tulee perinteisesti voi-sokeri-kaneli täyte, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla esimerkiksi vaniljakreemiä pullan väliin, jolloin saat dallaspullia.
Ainekset
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 rkl kardemummaa
70 g voisulaa
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Täyte
pehmeää voita
vaniljasokeria
sokeria
kanelia
- Päälle
kananmunaa
raesokeria
Valmistus
- Sekoita veteen kuivahiiva, suola ja psyllium ja anna turvota muutama minuutti.
- Lisää loput aineet ja vaivaa taikina tasaiseksi.
- Kauli suorakaiteen muotoinen taikinamatto 50cm x 38cm.
- Sivele taikinamatto voisulalla, ripottele päälle reilusti vaniljasokeria ja sokeria sekä kanelia ja rullaa kiinni.
- Leikkaa rullasta 4cm paloja ja paina pikkusormilla palat keskeltä puusteiksi.
- Laita lavuaariin kuumaa vettä ja aseta korvapuustipelti lavuaarin päälle.
- Kohota 40min ja voitele sen jälkeen kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
- Paista 225’c noin 15 min.
Heippa
Todella hyvä ohje, ihanat pullat tuli.
T. Merja
Heippa,
Todella hyvä ohje, ihanat pullat tuli.
Hei Merja!
Hienoa kuulla! 🙂
Mahtaako taikinassa psylliumin/jauhojen/nesteen suhde olla oikea? Ihmettelen tuota psylliumin määrää. Minun taikinasta tuli kuiva ja lohkeileva. Hädintuskin sain kaulittua. Lähinnä oletan, että vika on nesteen tai psylliumin määrässä. Ne on tällä hetkellä vielä uunissa, mutta kohoamistakaan ei juuri tapahtunut. Eli vielä en pysty mausta sanomaan, mutta oletan että maistuu hyvälle😊
Pullat oli tosi hyvän makuisia, mutta olisi saanut olla kuohkeampia, liian kiinteä taikina. Mutta syödessä ei kuitenkaan ollut kivikovia. Hyviä.
Hei Liisa,
Kiva kuulla, että korvapuusteista tuli kuitenkin hyvän makuisia! Voit kokeilla halutessasi myös tätä gluteenittoman pullataikinan reseptiä korvapuustien leipomisessa. Käytimme kyseistä reseptiä esimerkiksi gluteenittomissa kanelikierteissä 🙂