Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Kauraleipäset
Gluteenittomat Kauraleipäset
Julkaistu
Gluteenittomat Kauraleipäset
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Gluteenittomat kauraleipäset ovat herkullisen pehmeitä ja maukkaita. Leipäsissä käytetään kotimaista kauraa monessa muodossa. Kokeile sinäkin ja ihastu!
Ainekset
5 dl vettä (+42’c)
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
0,75 dl öljyä
2 rkl siirappia
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Pieniä Kaurahiutaleita
5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoseosta
- Lämpöset voileivät
margariiniä
paistettua kananmunaa
aito cheddar chiliä siivuina (Jukolan Juuston)
- Avocadolevite (kahteen leipään)
1 avocado
tilkka sitruunanmehua
myllystä mustapippuria
myllystä suolaa
4 kirsikkatomaattia
pala punasipulia
- Kylmät voileivät
kalkkunan leikettä
purjoa
paprikaa
suolakurkkua
kirsikkatomaattia
salaattia
mozzarellajuustoraastetta
persiljaa
Valmistus
- Sekoita kaikki aineet hyvin keskenään.
- Levitä taikina uunipeltille leivinpaperin päälle jauhoja apuna käyttäen.
- Laita lavuaariin kuumaa vettä ja nosta pelti siihen pääle ja kohota 45 minuuttia.
- Voitele halutessasi pinta vedellä ja ripottele kaurahiutaleita ja leseitä pinnalle.
- Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes kypsää.
- Anna jäähtyä ja täytä haluamillasi täytteillä ja nauti.
- Lämpimät voileivät
- Paista kananmunalätyt.
- Levitä margariiniä leivälle ja laita kananmunalätty päälle.
- Leikkaa siivuja juustosta ja laita uuniin 200 asteessa 10 minuuttia.
- Avocadolevite
- Pilko kirsikkatomaatit ja sipuli pieneksi paloiksi, muussaa avocado haarukalla ja sekoita kaikki keskenään.
- Laita reilusti avocadolevitettä päälle.
- Pinnalle ripottele tuoretta persiljaa ja rucolaa.
- Nauti gluteenittomat kauraleipäset haluamallasi tavalla.
Marika Kaila | Ranteita myöten taikinasa