Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Juustosarvet

Gluteenittomat Juustosarvet

Gluteenittomat Juustosarvet

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
3.6 keskiarvio 5 arvostelijalta
Annokset

16

kpl
Kypsennysaika

8

minuuttia

Gluteenittomat juustosarvet sopivat pikku suolaiseksi tarjottavaksi vaikkapa kahvipöytään. Tee sarvista pieniä maisteluversioita tai isompia sarvia täytettäväksi. Ohjeen löydät myös Virtasalmen Viljatuotteen Vaalean gluteenittoman jauhoseoksen takakannesta. Taikinasta tulee n. 16 kpl.

Ainekset

Valmistus

  • Liota kädenlämpöiseen maitonn hiiva.
  • Lisää sokeri, suola ja osa jauhoista.
  • Sekoita hyvin.
  • Lisää Joukkoon loput jauhoista, voi ja juustoraaste.
  • Anna taikinan kohota hyvin.
  • Vaivaa taikina pöydällä ja jaa se kahteen osaan.
  • Kauli taikina pyöreiksi n. 30 cm levyiksi.
  • Jaa levyt taikinapyörällä 8 osaan.
  • Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen ja käännä sarvet muotoon.
  • Anna kohota hetki ja voitele sarvet kananmunalla.
  • Ripottele halutessasi päälle juustoraastetta.
  • Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
  • Gluteenittomat juustosarvet ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä.

4 Kommenttia

    1. Hei!
      Sarvien kokoon on helppo vaikuttaa itse. Jos haluat isompia sarvia, kauli taikinasta isompi levy ja leikkaa suuri kokoisia kolmioita. Pieniä sarvia taas saa kaulimalla kapeamman levyn ja tekemällä pienempiä kolmioita käärittäväksi.

    1. Hei Leena!
      Voit toki kokeilla korvata vaalean jauhoseoksen gluteenittomilla kaurajauhoillamme. Huomioi vain, että silloin sinun täytyy lisätä taikinaan erikseen myös psylliumia. Koska kaurajauho voi toimia erilailla vaaleaan jauhoseokseen nähden suosittelemme lisäämään jauhoja vähän kerrassaan kunnes taikina on halutunlainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.