Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit
Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit
Julkaistu
Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
10
kplKypsennysaika
12
minuuttiaGluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit ovat kuin Piña Colada donitsien muodossa! Olisiko tässä uusi kesän suosikki?
Ainekset
- Donitsit
2 dl (140 g) Virtasalmen Viljatuotteen Vaalaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 dl (90 g) sokeria
0,5 dl (15 g) kookoshiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,25 tl ruokasoodaa
0,25 tl suolaa
1 dl ananasmehua + 1 tl vaaleaa etikkaa (esim.omenaviinietikkaa)
1 dl kookosjogurttia
50 g sulatettua vegaanista margariinia
- Täyte
10 kpl ananasrenkaita
vaahdotettua vegaanista kauravispiä tai kookoskermavaahtoa (kts vinkit)
- Kuorrute
1-2 rkl sulatettua öljyä, esim.kookosöljyä
2 rkl kookoshiutaleita
0,5 rkl sokeria
Valmistus
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot.
- Sekoita kulhossa jauho, sokeri, kookoshiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Kaada joukkoon ananasmehu, etikka, sulatettu margariini ja kookosjogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja lusikoi tai pursota donitsipellin koloihin.
- Paista donitseja n.12 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kullanruskeita. Anna donitsien jäähtyä vuoassa n. 10 minuuttia ja kumoa donitsit leivinpaperille.
- Sulata kookosöljy. Sekoita erillisellä lautasella kookoshiutaleita ja sokeria.
- Dippaa donitsit ensin kookosöljyyn ja sen jälkeen kookoshiutale-sokeriseokseen. Toista, kunnes kaikki donitsit on kuorrutettu.
- Leikkaa donitsit kahtia. Aseta ananasrengas toisen puolikkaan päälle ja pursota vaahdotettua kauravispiä tai kookoskermavaahtoa päälle. Paina toinen donitsin puolikas kevyesti päälle.
- Jos haluat, että ”kermavaahto” jähmettyy, säilytä donitseja hyvin peitettynä jääkaapissa n. tunti.
- Gluteenittomat ja vegaaniset kookos-ananasdonitsit ovat valmiita nautittaviksi.
Tiina Strandberg | My Berry Forest
Vinkki
- Kookoskermavaahto vaahdotetaan jääkaappikylmästä kookoskermasta. Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin, ja seuraavana päivänä lusikoi paksu kermainen osa kulhoon. Vaahdota muutama minuutti. Voit lisätä vaahdon joukkoon makeutusta, esim. tomusokeria.