Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Hanna-Tädin kakut
Gluteenittomat Hanna-Tädin kakut
Julkaistu
Gluteenittomat Hanna-Tädin kakut
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Annokset
60
kplKypsennysaika
20
minuuttiaAinekset
200 g voita
2 dl sokeria
1,5 dl 15 % ruokakermaa
1 tl sitruuna-aromia (Backaroma Zitrone)
3 dl perunajauhoja
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Rouheista Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ksantaania
Valmistus
- Käytin nyt taikinaan ensimmäistä kertaa ksantaania koemielessä. Täytyy testata taikina vielä uudelleen joku päivä ilman ksantaania ja katsoa, onko sillä tässä ohjeessa suurta merkitystä.
- Sulatettuun, jäähtyneeseen voihin lisäsin sokerin, kerman ja sitruuna-aromin.
- Kuivat aineet sekoitin ensin keskenään ja sitten vähitellen taikinaan.
- Vähän Härkäpapujauhoja leivonta-alustalla apuna taikinasta oli helppo pyörittää pötkö ja leikellä se 60 palaan.
- Palat pyörittelin käsissä pyöreiksi.
- Laitoin pellin jääkaappiin noin kymmeneksi minuutiksi ja sitten uuniin 175 asteeseen.
- Paistoaika parikymmentä minuuttia. Kypsyyden näkee näissä pikkuleivissä paremmin pohjan väristä, sillä pinta ruskistuu vähemmän. Tarkkaile siis pohjan väriä etteivät paistu liikaa.