Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Daim-mokkapalat

Gluteenittomat Daim-mokkapalat

Gluteenittomat Daim-mokkapalat

Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Kypsennysaika

14

minuuttia

Herkullisen mehevät Gluteenittomat Daim-mokkapalat ovat astetta parempi versio perinteisistä mokkapaloista. Suussasulava kuorrute vie kielen mennessään ja tekee tästä aavistuksen työläämmästä reseptistä ehdottomasti kokeilemisen arvoisen.

Ainekset

Valmistus

  • Pohja
  • Vaahdota kananmunat ja sokerit vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon jäähtynyt voisula ja piimä sekä keskenään sekoita kuivat aineet.
  • Jos paistat uunipellillä saat ohuemman pohjan, itse paistoin puolet pienemmässä vuoassa ja sain paksumman pohjan.
  • Paista 200 asteessa ohuempaa pohjaa n. 15 min (uunista riippuen) ja paksumpaa pohjaa n. 20-30 min.
  • Kuorrutus
  • Kiehauta kattilassa voi, sokerit ja kahvi.
  • Anna kiehua pari minuuttia hiljalleen kokoajan sekoittaen, jonka jälkeen nosta liedeltä pois ja anna hetki jäähtyä.
  • Lisää sen jälkeen murskatut daimit seokseen.
  • Sekoita hyvin ja levitä jäähtyneen pohjan päälle kolmessa osassa.
  • Sekoita kuorrutetta välillä, kun levität pohjan päälle, jotta daimia levittyy tasaisesti.
  • Jos pystyt kaatamaan kuorrutteen yhdessä osassa silloin olet keittänyt liian kauan ja mokkapaloihin tulee helposti mieto palaneen maku.
  • Pinnalle
  • Rouhi daimit ja ripottele kuorrutteen päälle.
  • Gluteenittomat Daim-mokkapalat ovat valmiit nautittaviksi.

    Marika Kaila | Ranteita myöjen taikinasa

Vinkki

  • Jos pohja imaisee kuorrutteen, silloin olet kaatanut kuorrutteen liian kuuman pohjan päälle. Kuorrute kannattaa siksi kaataa kolmessa osassa, ettei kuorrute valu yli reunojen.
  • Voit halutessasi myös tehdä niin, että ripottelet daimit pohjan päälle ja kaadat keitetyn seoksen daimien päälle, jolloin saat varmasti daimia joka puolelle tasaisesti.
  • Pohja ei kuitenkaan saa jäähtyä kylmäksi asti, ettei kuorrute irtoa laattana pois jäähdyttyään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.